İstanbul’da kar yağışı 6 gün sürecek

İstanbul’da kar yağışı 6 gün sürecek
Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, İstanbul’da dün gece başlayan kar yağışının 6 gün boyunca sürmesi bekleniyor.

Türkiye karlı hava dalgasının etkisi altına girdi, soğuklar tüm yurdu sardı. Balkanlar’dan giriş yapan soğuk ve karlı hava önce Trakya’yı ve Marmara Bölgesi’nin yüksek kesimlerini etkiledi. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli kar yağışına teslim olurken İstanbul’un batı ilçelerinde de kar başladı. Meteoroloji tahminlerine göre yurda giriş yapan kar yağışının uzun süre etkisini sürdürmesi bekleniyor.

İSTANBUL’DA 6 GÜN BOYUNCA KAR BEKLENİYOR!

İstanbul’da beklenen kar yağışı dün gece etkisini tam olarak göstermese de günün ilerleyen saatlerinde etkisini artırması bekleniyor. Meteoroloji’nin yayınladığı haftalık hava durumu haritasına göre tüm yurt günlerce kara teslim olacak.

Meteoroloji’nin tahmin haritalarına göre karlı hava dalgası günlerce etkisini kaybetmeyecek. Kar yağışının en etkili olacağı dönemin 6-9 Ocak tarihleri arasında olması bekleniyor.


İzmir’de hava sıcaklıkları adım adım düşecek ve ilerleyen günlerde 0 dereceye kadar inecek. Gelecek hafta başında İzmir’de karla karışık yağmurun kendini göstermesi bekleniyor.

BEYLİKDÜZÜ'NDE BAŞLADI

Meteoroloji ve AKOM'dan yapılan uyarıların ardından İstanbul’a beklenen kar geldi. Sabah saatlerinden kentin yüksek yerlerinde vatandaşlar kar yağışı ile uyandı.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da kar yağışı başladı. Sabah saatlerinden işe gitmek isteyen vatandaşlar kar yağışı ile uyandı. İşe gitmeye çalışan vatandaşlar kar yağışı ve zaman zaman tipiye dönüşen yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Kentin yüksek ve kuzey kesimlerinden kar yağışı sürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan ardı ardına gelen kar yağışı uyarılarının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, vatandaşların kar yağışından doğacak olumsuzluklardan etkilenmemesi için çalışmalarını tamamladı.