İstanbul'da korku dolu anlar! Tarihi sur kendiliğinden yerle bir oldu

İstanbul'da korku dolu anlar! Tarihi sur kendiliğinden yerle bir oldu
Doğu Roma İmparatorluğu zamanında, 5. asırda yapımına başlanan ve şehri saran İstanbul'un tarihi surların Fatih İlçesi'ndeki kısmında çökme meydana geldi.

Karagümrük Mahallesi Kaleboyu Caddesi'nde tarihi surların bir bölümü gece saatlerinde çöktü. Surlardan kopan parçalarının bir bölümü yola düşerken, surun bir kısmı da arka kısımdaki yeşil alana savruldu.

Çökme nedeniyle cadde trafiğe kapandı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yıkılan sur ve çevresine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Caddenin kapalı olan bölümünde ekipler gelen araçları alternatif yollara yönlendirdi. Olayda herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı öğrenildi.

3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

İstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan tarihi surlar, dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında yer alıyor. Kara tarafından 6 bin 600, Marmara tarafından 8 bin 500, Haliç tarafından 5 bin 420 metre olmak üzere yaklaşık 20 kilometre 520 metre uzunluğuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken tarihi surlar, kara surları, hendek, dış sur ve iç sur olmak üzere 3 bölümden oluşuyor.

fatihte-tarihi-surlarda-cokme-1900-dhaphoto5.jpgfatihte-tarihi-surlarda-cokme-1900-dhaphoto4.jpgfatihte-tarihi-surlarda-cokme-1900-dhaphoto3.jpgfatihte-tarihi-surlarda-cokme-1900-dhaphoto2.jpgfatihte-tarihi-surlarda-cokme-1900-dhaphoto1.jpg