İstanbul'da korkutan yangın!

İstanbul'da korkutan yangın!
Fatih Balat'ta ahşap bir binada çıkan yangın, etrafındaki 4 binaya sıçradı. 2 bina ve 1 otomobil kül oldu.

Fatih Balat'ta 3 katlı ahşap bir binada başlayan yangın, bitişiğinde bulunan 4 binaya daha sıçradı. Alevler yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrası kontrol altına alındı. 2 ahşap bina, o binalardan kopan parçaların tutuşturduğu otomobil kül oldu. 3 binada hasar oluştu. 

Üst katta başladı

Fatih Balat Vodina Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı ahşap bir binanın en üst katındA saat 11.45'te henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı. 

Bina sakinleri kendilerini dışarı attı

Binada yaşayanlar evlerini boşaltarak kendilerini dışarı attı. Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye Fatih, Bayrampaşa, Şişli, Beyoğlu ve Balat itfaiye grupları sevk edildi. 

Alevli parça otomobilin üzerine düşüp yaktı

Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahalede etti. İtfaiyenin müdahalesi sırasında binadan yanar halde kopan parçalar caddede park halindeki bir aracın üzerine düştü. Alevlere otomobili de sardı. Zaman zaman patlamalarla süren yangın otomobili kullanılamaz hale getirdi. 

Yangın panik yarattı

Korku ve paniğe neden olan yangında yaralı ya da can kaybı yaşanmadı. Alevler yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı. Bu sürede 2 ahşap bina tamamen kullanılamaz hale geldi. Alevlerin sirayet ettiği 3 binanın çatısında da hasara yol açtı. İtfaiyenin yangının çıkış sebebini belirlemeye yönelik incelemeleri sürüyor.