İstanbul’da Onur Haftası etkinliklerine yasak

İstanbul’da Onur Haftası etkinliklerine yasak
İstanbul’da LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri, Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlıkları tarafından yasaklandığı açıklandı.

İstanbul’da LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında yapılmak istenen etkinlikler Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlıkları tarafından “huzur, güvenlik ve esenliğin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi” gerekçesiyle yasaklandığı bildirildi.

KAOSGL’nin haberine göre İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler, Onur Haftası etkinliklerinin yapılacağı mekanlara bilgi almak için gitti. Daha sonra mekanları yeniden ziyaret eden polis ekipleri ellerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasak kararını işletme sahiplerine gösterdi.

Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasak kararı henüz yayımlanmazken, etkinliklerin diğer adresi olan Kadıköy’de kaymakamlık yasak kararını sitesinde duyurdu.

Kadıköy Kaymakamlığı’nın yasak kararı şöyle:

“İdaremiz dahilinde gerçekleşebilecek olaylar ile alakalı yapılan çalışmalar sonucunda; 21.06.2022 ( Salı) ve 23.06.2022 (Perşembe) günü ’30’uncu İstanbul LGBTİ+Onur Haftası’ konulu toplanma, basın açıklaması, yürüyüş, bildiri dağıtımı vb. etkinlikleri yapılacağı şeklinde bilgiler elde edilmiştir.

İlçemiz sınırları dahilinde huzur, güvenlik ve esenliğin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla; yapılmak istenilen eylem ve etkinlik, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’inci maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/ç maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremiz dahilinde bulunan tüm açık ve kapalı alanlarda 21.06.2022 günü saat 00.01’ den – 27.06.2022 günü saat 23.59’a kadar yedi gün süreyle yasaklanmıştır.”

İlgili Haberler