İstanbul'da Metaverse arsalar kapış kapış satıldı

İstanbul'da Metaverse arsalar  kapış kapış satıldı
İnternet teknolojisinin yerini alacağı öngörülen 'Metaverse' aleminde sanal arsa satışları son sürat devam ediyor. Dünyanın her yerini sanal olarak satışa sunan platformlarda ise İstanbul büyük ilgi görüyor.

Gerçek dünyanın hemen hemen tamamının yer aldığı Metaverse''te İstanbul''un birçok yeri de satıldı. İstanbul Boğazı''nın çevresi ve İstiklal Caddesi''ndeki arsalar adeta kapış kapış satıldı.

METAVERSE''TE SANAL ARSA NEREDE SATILIYOR?

Metaverse''te satış yapan ''OVR'' platformu, dünyanın her yerini sanal olarak satışa sunarken, Türkiye''deki bölgeler de alıcı bekliyor.

Dünyaca ünlü isimlerin sanal arsalar için yüksek ücretler ödemesiyle her geçen gün popülaritesini artıran sanal arsa satışına rağbet gün geçtikçe büyüyerek devam ediyor.

Türkiye''de yaklaşık 20 binin üzerinde parsel sanal platformda satılırken, İstanbul 11 binden fazla alanın satılmasıyla en çok ilgi gören şehir konumunda bulunuyor.

METAVERSE İSTANBUL ARSA FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul''un en işlek yerlerinin başında gelen İstiklal caddesinin üzerindeki bütün parseller satılırken, caddenin ara sokaklarında satılmayan alanlar 12 OVR (yaklaşık 400 TL) fiyatla alıcı buluyor.

İstanbul''da modanın nabzının tutulduğu yer olan Nişantaşı''nda cadde ve sokakların büyük bir bölümü satılırken boş olan parseller 8 OVR (yaklaşık 250 TL) bedelle satılıyor.

İstanbul''da boğaz hattı boyunca önemli cadde ve sokakların neredeyse tamamı satılırken, ana arterlerin yakınlarındaki alanlar 8 OVR (yaklaşık 250 TL) bedelle satılıyor.

METAVERSE''TE İSTANBUL''DA EN ÇOK SATILAN YERLER NERESİ?

İstanbul''da satılan sanal arsaların büyük bir bölümünün Avrupa Yakası''nda olduğu görülürken, Anadolu Yakası''nda Kadıköy ve Üsküdar en çok ilgi gören bölgeler oldu.

İstanbul''da en büyük ilgi boğaz hattına olurken, daha sonra tarihi yarımada ve Kadıköy öne çıktı.

Şehrin batı yakasında yer alan Beylikdüzü, Avcılar ve Esenyurt gibi alanlar kullanıcılar tarafından ilgi görmezken bu bölgelerde arsaların parsel değeri 4 OVR (125 TL) oldu.

METAVERSE SANAL ARSA NASIL ALINIR?

Metaverse üzerinden sanal arsa almak için dijital bir cüzdan oluşturmanız gerekiyor.

Sanal arsa satışı gerçekleştiren platform satışı kendi coini ile gerçekleştirirken, arsalar sanal cüzdana gönderilecek OVR coini ya da platforma sanal cüzdanla bağlanılarak yapılan ödeme ile alınabiliyor.

İstediğiniz fiyat ve özelliklere sahip olanları inceleyin. Çoğu zaman satıcıya teklif verebilir, hatta komşularınızı bile seçebilirsiniz.

Paketinizi seçtikten, cüzdanınıza para yatırdıktan ve bir fiyata karar verdikten sonra, satın al düğmesine tıklamanız yeterli.

Blockchain finansmanı sadece bir dakika sürer ve işlem, cüzdanınız için anonim bir tanımlayıcı kullanılarak kaydedilir ve artık seçtiğiniz mülkün NFT unvanına sahip olursunuz.

Yapay bir hayat olan Metaverse''de kripto paralar geçerlidir. Kripto paraların tamamı sanal hisselerdir fakat sanal ortamı hedefleyen en popüler kripto para Decentraland''dır.

İlgili Haberler