İstanbul'da ne kadar Suriyeli yaşıyor?

İstanbul'da ne kadar Suriyeli yaşıyor?
İstanbul Valisi Şahin, "İstanbul’da şu ana kadar kayıt altına alınan ve kayıt randevusu verilen Suriyeli sayısı 550 bin civarı. Kayıt için müracaat etmeyenleri dahil edersek sanıyorum sayı 600 bin civarı" dedi.

İstanbul Valisi  Vasip Şahin vatandaşlığa geçişe ilişkin olarak, "O işlemler bakanlık tarafından yürütülüyor. Bakanlık açıklayacak. Suriyeliler bu noktada dilencilikten başka bir şekilde kamuoyu gündemine gelmedi" ifadesini kullandı. "Kaldı ki dilencilik sayısı oransal bakıldığında çok az" diyen Şahin, "Sayıları 10 bini bulmaz. O gördüğünüz dilencilerin bir kısmı bizim vatandaşımız çıkıyor. Dilenen aileleri biz kamplara gönderiyoruz. 50 bin Suriyeli çocuğu okullaştırdık. 64 eğitim merkezinde ve okullarımızda bu çocukları eğitiyoruz" diye konuştu.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın sorularını yanıtlayan (28 Nisan 2017) Şahin'in açıklamaları şöyle:

- Peki ya Suriyeliler? İstanbul’da ne kadar Suriyeli var?

İstanbul’da şu ana kadar kayıt altına alınan ve kayıt randevusu verilen Suriyeli sayısı 550 bin civarı. Kayıt için müracaat etmeyenleri dahil edersek sanıyorum sayı 600 bin civarı.

- Vatandaşlığa geçenler oldu mu?

O işlemler bakanlık tarafından yürütülüyor. Bakanlık açıklayacak. Suriyeliler bu noktada dilencilikten başka bir şekilde kamuoyu gündemine gelmedi. Kaldı ki dilencilik sayısı oransal bakıldığında çok az. Sayıları 10 bini bulmaz. O gördüğünüz dilencilerin bir kısmı bizim vatandaşımız çıkıyor. Dilenen aileleri biz kamplara gönderiyoruz. 50 bin Suriyeli çocuğu okullaştırdık. 64 eğitim merkezinde ve okullarımızda bu çocukları eğitiyoruz.

İlgili Haberler