İstanbul'da neler oluyor

İstanbul'da neler oluyor
İstanbul'da 1 günde 4 ayrı saldırı düzenlemesi vatandaşı tedirgin etti. Bayrampaşa polis merkezine, ardından TEM teksilkent'te polis araçları hedef alındı. Sonrasında özel üniversiteye ait bir makam aracı kurşunlandı, son olarak da Okmeydanı'ndan bir polis aracına ateş açıldı.

İstanbul'da 2 kadın teröristin Bayrampaşa'da çevik kuvvete bomba atmasıyla başlayan saldırılar akşam satlerinde Esenler ve Beyoğlu'nda polis araçlarına yöneldi. Sarıyer'deyse çakarlı rektörlük aracına ateş edilmesiyle saldırı sayısı 4'e yükseldi.  

Bayrampaşa
Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunuldu. Polislerin karşılık vermesi üzerine kaçan ve birinin yaralı olduğu belirtilen iki kadın terörist bir apartmana saklandı. Teröristlere saklandıkları apartmanda operasyon düzenlendi.

Hava destekli yürütülen operasyonda iki terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerin DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

Tekstilkent
TEM Otoyolu'nun Tekstilkent mevkiinde, adliye personelini taşıyan servis aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Olayda, servis aracına eskortluk yapan polis aracına mermi isabet etmesi sonucu yangın çıktı.

Alevlerin polis ekibi tarafından söndürüldüğü öğrenildi.

Sarıyer
Sarıyer TEM Otoyolu’nda, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörlüğü’ne ait otomobile silahlı saldırı düzenlendi.

Araçta yalnız olan sürücü, bacağından yaralandı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Beyoğlu
Beyoğlu’nda saat 21.30 sıralarında Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde edinilen bilgiye göre, burada seyir halinde bulunan zırhlı bir polis aracına yine seyir halinde bulunan bir araç içerisinden ateş açıldı.

Ölen ya da yaralanan yok
Saldırıda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, saldırıyı gerçekleştiren zanlılar içerisinde bulundukları araçla olay yerinden kaçtı. Polis ekiplerinin kovaladığı 3 saldırgan araçlarını Darülaceze Caddesi Anadolu Kahvesi civarında terk etti.

 

126388.jpg