İstanbul'da sağanak yağış alarmı

İstanbul'da sağanak yağış alarmı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine bugün batı kesimlerinden girecek olan yağışlı sistem tüm yurtta etkili olacak.

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısında bulunduğu yağışlı sistem tüm yurtta etkili oluyor. Yağışlı sistemle birlikte sıcaklıklarda da azalma yaşanıyor. 

İSTANBUL'DA GÜN BOYU SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre İstanbul'da gün boyu gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Yağışın özellikle akşamüstü daha etkili olması bekleniyor. Megakentte yağışlı sistem akşamüstü 6'dan başlayıp akşam 21.00'a kadar sürebilir.

CUMARTESİ DIŞINDA HEP YAĞIŞLI OLACAK

İstanbul gelecek haftaya kadar yalnızca Cumartesi günü kısmen güneşli, diğer günlerde sağanak yağış sürecek. Başkent Ankara da, tıpkı İstanbul gibi gün içinde farklı saatlerde yağış altında olacak. Ankara'da hafta sonu güneş açıyor.

HAVA SICAKLIKLARINDA HİSSEDİLİR DERECEDE AZALMA VAR

Hava sıcaklıklarında da yağışlarla birlikte dünden itibaren yurt genelinde azalma yaşanıyor. Sıcaklıkların 4-10 derece düşeceği belirtilmişti. Yağışların cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan tahmin;

ÇARŞAMBA

Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Karadeniz kıyıları ile Adana, Osmaniye ve Hatay’ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

PERŞEMBE

Yağışlar kuzey, iç ve batı bölgelerde

CUMA

Yağışlar kuzey, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla görülecek.

CUMARTESİ

Yağışlı havanın cumartesi günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.