İstanbul’da seçime 32 ayrı soruşturma

İstanbul’da seçime 32 ayrı soruşturma
İstanbul’un Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde sandık sayımlarının ve veri girişlerinin hatalı yapıldığı iddiası ile başlatılan 32 ayrı soruşturma kapsamında 100’ün üzerinde kişi şüpheli sıfatı ile ifadeye çağrıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde sandık sayımlarının ve veri girişlerinin hatalı yapıldığı, bu durumun seçim sonuçlarını etkilediği iddiasıyla 32 ayrı soruşturma başlattı. 100'ün üzerinde kişi "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir'de sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin yapılan suç duyuruları kapsamında 32 ayrı soruşturma başlatıldı. 100'ün üzerinde kişi 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, soruşturmalar AK Parti ve MHP ile sandık sayımlarında suç şüphesi olacak durumlar olduğu gerekçesiyle ilçe seçim kurulu başkanlarının şikayeti üzerine başlatıldı.

Açılan soruşturmalar kapsamında savcılık, ilgili ilçe seçim kurullarından ihbar edilen sandıklarla ilgili tutanakları ve çalışan görevlilerin kimlik bilgilerini istedi.

100'ÜN ÜZERNİDE KİŞİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Savcılık bu kapsamda da bu ilçelerde görev yapan sandık kurulu başkanı ve üyeleri ile sandık sayım sonuçlarının veri girişini yapan görevlilerden oluşan 100'ün üzerinde kişiyi "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağırdı. Bu kapsamda, 10 şüphelinin ifadesi alındı. Şüphelilere yöneltilen suçlama ise "görevi kötüye kullanma" ve “seçim kanununa muhalefet "

Savcılık, Maltepe İlçe Seçim Kurulu’nca ilçede görevlendirilen sandık başkanı ve üyeleriyle ilgili bir gazete haberine ilişkin de re'sen soruşturma başlattı. Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında, bu kişilerin sandık başkanı ve üyesi olma şartları taşıyıp taşımadığı araştırılacak.

İlgili Haberler