Spiker bakın nasıl bağırıyor

Spiker bakın nasıl bağırıyor
2019 yılında teknofestte uçan THK'nın yangın uçağı saatte 200 kilometre hızla uçarken, 5.5 ton suyu işaretli alana bırakıyor. Spikerin yaşadığı heyecan duygu dolu anlar yaşanmasına neden oluyor. Sosyal medyada bu onlar "Bu uçaklar yangınlara su boşaltırdı" yorumlarına neden oluyor.

5.5 ton su alan uçaklara bir anda ‘hurda’ dediler. Her yer yandı

Türk Hava Kurumu’na (THK) ait CL-215 tipi yangın söndürme uçakları  2019 yılının Eylül ayında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (Teknofest) bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Atatürk Havalimanı''ndan kalkış yaparak denizden 5.5 ton su alıp, pist kenarında belirlenen alana suyu boşaltan yangın söndürme uçağı, gösteri uçuşunu başarıyla tamamladı.

Bu anları izleyenlere anlatan spiker "THK çok önemli işlere imza atıyor. Ağaçları kurtarmak için kendi canlarını riske atarak onlarca, yüzlerce sortiyle müdahale ediyorlar. Evet şaka bir yana... İşte işaretli alana 5.5 ton suyu saate 200 kilometre hızla bırakıyor" demişti.

Bu anların videosunu paylaşan Kaan Sekban "Vallahi çıldırıcam! 2019’daki teknofest açılışından bugüne ne değişti ya ne değişti? Bi de anonsta 5.5 ton diyor. Allah’ım sen aklımıza mukayyet ol" paylaşımını yaptı.

Diğer sosyal medya kullanıcıları da "Bu uçaklar yangınlara müdahale edebilirdi. 2 yılda mı bu uçaklar hurda oldu. Anlaşılır gibi değil" yorumları yaptılar. 

İlgili Haberler