İstanbul'da terör alarmı

İstanbul'da terör alarmı
İstanbul dün günü çok sayıda terör saldırısına maruz kaldı. Emniyet güçleri dünden beri alarm durumunda.

İstanbul dün günü çok sayıda terörsaldırısına maruz kaldı. Sabah saatlerinde Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet polislerine yapılan bombalı ve silahlı saldırının ardından sırasıyla Tekstilkent, Sarıyer ve son olarak da Okmeydanı'nda saldırı düzenlendi. Bu saldırılarda 2 terörist öldürüldü, 1'i polis 2 kişi yaralandı.

1- Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bombalı saldırı

Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunuldu.

Polislerin karşılık vermesi üzerine kaçan ve birinin yaralı olduğu belirtilen iki kadın terörist bir apartmana saklandı. Teröristlere saklandıkları apartmanda operasyon düzenlendi. Hava destekli yürütülen operasyonda iki terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerin DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

Olayda bir polis hafif bir şekilde yaralandı.

adjax_1457074347_4416.jpg

2- Tekstilkent'te adliye personellerini taşıyan servise silahlı saldırı

TEM Otoyolu'nun Tekstilkent mevkiinde, adliye personelini taşıyan servis aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Olayda, servis aracına eskortluk yapan polis aracına mermi isabet etmesi sonucu yangın çıktı. Alevlerin polis ekibi tarafından söndürüldüğü öğrenildi.

3- Beyoğlu’nda seyir halindeki bir polis aracına silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, polis, saldırının ardından arabayla kaçan 3 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

dqxoj_1457074384_6482.jpg

4- Sarıyer TEM'de rektörlük aracına silahlı saldırı

Sarıyer TEM Otoyolu’nda, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörlüğü’ne ait otomobile silahlı saldırı düzenlendi.

Araçta yalnız olan sürücü, bacağından yaralandı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

a2svb_1457074442_2267.jpg

5- Okmeydanı'nda polis aracına silahlı saldırı

Okmeydanı ara sokaklarda devriye görevini yürütmekte olan zırhlı bir polis aracına saat 21.40 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, zırhlı araca mermi isabet etti. Kağıthane Nurtepe’de devriye görevini yapan polis otosuna kimliği belli olmayan kişi ve kişilerce saldırı düzenlendi.