İstanbul'da ücretsiz internet hizmetinin süresi uzatıldı. Murat Ongun duyurdu

İstanbul'da ücretsiz internet hizmetinin süresi uzatıldı. Murat Ongun duyurdu
İBB Sözcüsü Murat Ongun, metrobüs hattında verilen ücretsiz internet hizmetinin 31 Aralık 2020’de dolan frekans süresinin İBB’nin başvurusu üzerine uzatıldığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) 2017 yılında WiFi hizmetleri için frekans tahsis edilmişti. İstanbullunun kullandığı 650 metrobüste bu frekans ile ücretsiz internet hizmeti sunuluyordu.
31 ARALIK SON GÜNDÜ
Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun (BTK), İBB'ye geçici olarak tahsis ettiği frekansın süresi, 5G bandı olarak mobil işletmecilere tahsis edilmesinin planlanması nedeniyle 31 Aralık 2020'de doluyordu.
İKİ DİLEKÇE
İBB, BTK'ya WiFi hizmeti vermeye devam edebilmek için frekans kiralama süresinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması konusunda 30 Kasım ve 21 Aralık'ta iki ayrı dilekçe gönderdi.
SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA
İBB Sözcüsü Murat Ongun konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak sürenin uzatıldığını duyurdu. Ongun “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na metrobüs hattımızda sağladığımız ücretsiz internet hizmeti için 31 Aralık 2021'e kadar frekans onayı verdikleri için teşekkürler. İBB WiFi hizmetimiz devam edecek” dedi.
BTK DA DUYURDU
BTK,  sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İBB'nin frekans süresinin 2021 yılı sonuna kadar uzatıldığını duyurdu. Açıklamada, “İBB iştiraki İSTTELKOM AŞ'ye deneme amaçlı verilen frekansların izni 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu tarihe kadar, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için gereken yatırımların yapılması istenmiştir” denildi.