İstanbul’da yağmur hayatı felç etti

İstanbul’da yağmur hayatı felç etti
İstanbul’da meydana gelen sağanak yağış nedeni ile bazı bölgelerde su baskınları meydana geldi. Ayrıca Bayrampaşa-Yenikapı arasındaki metro seferleri durdu.

İstanbul’da sağanak yağış nedeniyle metro ve tramvay seferlerinde aksama yaşandı. Yenikapı - Atatürk Havalimanı metro hattında Bayrampaşa - Yenikapı durakları arası seferler durdu.

Bayrampaşa'daki su baskınları nedeniyle Yenikapı - Atatürk Havalimanı metro hattında Bayrampaşa - Yenikapı durakları arası seferler durdu.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada "Yoğun hava yağışı nedeniyle Tramvay Hatlarımızda ve M1 Havalimanı-Yenikapı Hattımızda seferlerde gecikmeler yaşanmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi.

ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI

Hava sıcaklığının 3 ile 5 derece azaldığı kentte yoğun yağış nedeniyle alt geçitlere su doldu. Topkapı alt geçidinde aşırı yağışın oluşturduğu su birikintisi nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken, bir taksi tamamen su altında kaldı, bazı araç sahipleri araçlarında mahsur kaldı.

istanbulda-yagmura-yakalananlar-zor-anlar-yasadi-_2336_dhaphoto1.jpg

Mahsur kalanları itfaiye ekipleri kurtarırken, Bayrampaşa - Maltepe alt geçidini su bastı ve geçit ulaşıma kapandı. Bayrampaşa ve Fatih'te bazı ev ve iş yerlerini de su basarken, Vatan Caddesi'nde de yağış nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanıyor.

Beyoğlu'nda da sağanak etkili olurken, Fuadiye Sokak'ta dün yıkılan binanın olduğu alanda yoğun yağış nedeniyle toprak kaymaları sürüyor.

fotograflar-istanbulda-yagan-saganak-yagmur-etkisini-gosterdi_9860_dhaphoto4.jpg

Belediye ekipleri bu alana dolgu yaparak destek amaçlı kamyonlarla kum ve çakıl dökerken, belediye ve AKOM araçlarının bölgedeki inceleme ve destek çalışmaları sürüyor.

Anadolu Yakası'nda da yağış, özellikle Üsküdar, Tuzla ve Pendik ilçeleri ile Boğaz çevresinde etkili oldu. Yağış nedeniyle sahil yolunda su birikintileri oluşurken, hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, binaların kuytu yerlerine ve otobüs duraklarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

istanbulda-yagmura-yakalananlar-zor-anlar-yasadi-_2336_dhaphoto5.jpg