İstanbul’da yeni virüs tedbirleri yolda: Harekete geçildi: Kritik toplantı bitti

İstanbul’da yeni virüs tedbirleri yolda: Harekete geçildi: Kritik toplantı bitti
İstanbul İl Pandemi Kurulu, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesinde toplandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın başkanlık ettiği toplantıda, virüs çalışmaları kapsamında alınan tedbirler, yapılan denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları, toplu ulaşım ile kademeli mesai konuları ele alındı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın başkanlığında İstanbul İl Pandemi Kurulu toplandı. Kritik toplantıda toplu ulaşım ile mesai konuları başta olmak üzere birçok konu ele alındı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, toplantı, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Hasdal Yerleşkesi'nde yapıldı. Toplantıda, İstanbul genelinde yürütülen pandemi çalışmaları kapsamında alınan tedbirler, yapılan denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları, toplu ulaşım ile kademeli mesai konuları ele alındı.

İSTANBUL İÇİN KORONA TEDBİRLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.

KADEMELİ MESAİNİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Kamu kurumları için yapılan değişiklikle mesai saatleri 4 farklı zaman dilimine çekilen Ankara'nın ardından İstanbul için de harekete geçildi. Ankara'nın aksine İstanbul'da yolcu kapasitesinin çoğunluğunu oluşturan özel sektör çalışanlarının da mesai saatleri yeniden düzenlenecek. Dört farklı mesai diliminin belirleneceği uygulama için Valilik ve İBB yetkilileri özel sektör temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştiriyor.

20200917-2-44404271-58209667-web.jpg20200917-2-44404271-58209666-web-001.jpg