İstanbul'da yollar göle döndü

İstanbul'da yollar göle döndü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.Uyarının ardından bazı ilçelerde yağmur başladı. Aniden bastıran yağmur yolları göle çevirdi.

Meteoroloji uyarmıştı

DHA''nın haberine göre, meteorolojiden yapılan uyarıda, "Bugün öğle saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat) olması bekleniyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti.

Bu uyarıların ardından İstabul''da hava kapandı. Kara bulutlar şehrin üzerine kabus gibi çöktü. Gök gürültüsünün ardından aniden bastıran yağmur, uyarıları kulak ardı esen İstanbullular''ı hazırlıksız yakaladı. 

Birçok vatandaş şiddetli yağmurdan korunmak için apartman girişlerine, tente altlarına yığıldı. Bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Yağışların Pazar gününe kadar süreceği belirtildi.


 

İlgili Haberler