İstanbul'da zehir tacirlerine darbe!

İstanbul'da zehir tacirlerine darbe!
İstanbul Şişli'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim ekipleri tarafından Kuştepe Mahallesi'nde İnönü Caddesi ve Alev Sokak'ta belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Baskın da 13 şüpheli yakalandı.

İstanbul Şişli'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim ekipleri tarafından Kuştepe Mahallesi'nde İnönü Caddesi ve Alev Sokak'ta belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Baskın da 13 şüpheli yakalandı.

ŞÜPHELİLERİN ADRESLERİNDE ARAMA

Uyuşturucu satıcılığı yaptığı ileri sürülen şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 194 extasy hap, 10 gram kırılmış halde extasy hap, 13 gram esrar, 35 gram bonzai ele geçirildi.

Operasyonda uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 9 bin 390 liraya el konulduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan 13 şüpheli, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İSTANBUL'DA BAYRAM ÖNCESİ GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Kurban Bayramı'nda megakent İstanbul için çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmeleri için İstenbul Emniyeti bir dizi tedbirler aldı. Alınan tedbirler arasında otogarlardan, hayvan pazalarına, Alışveriş merkezlerinden mezarlıklara kadar birçok önemli alanın güvenliğini artırmak da bulunuyor. Alınan tedbirlerle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklamada bulundu. 

Yapılan açıklamada, kurban bayramı boyunca kentte 2 bin trafik polisi, 1000 güven timi, 2 bin önleyici hizmetler personeli, 3 bin diğer birimler personeli olmak üzere toplam 8 bin polisin görevlendirildiği belirtildi.

EMNİYET TEDBİRLERİ 3 AŞAMALI OLACAK

Açıklamada "Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur ve güven ortamı içinde geçirmeleri amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzce alınacak emniyet tedbirleri bayram öncesi, bayram süresi ve bayram sonrası olmak üzere 3 aşamalı olarak planlanmıştır" denildi.

Bayramda alınan önlemler ise şu şekilde belirtildi:

Şehir içi ve şehirlerarası güzergahta takviye trafik ekibi ve personel görevlendirildi. Alışveriş merkezleri, hayvan pazarları ve pazar yerleri ile ana arterler civarında devriye ekipleri artırıldı, denetim ve kontroller sıklaştırıldı. Otobüs terminalleri, hava ve deniz limanları, tren garları, şehir içi otobüs ve minibüs durakları, metro-metrobüs istasyonları ve vapur iskeleleri gibi ulaşım yerleri asayiş ve trafik ekipleri ile takviye edildi, seyahat eden yolcuların güvenliği için bagaj ve eşya denetimleri artırıldı. Mezarlıklarda hırsızlık olaylarına karşı devriye ekipleri görevlendirildi, haksız olarak otopark ücreti talep eden kişiler hakkında denetimler artırıldı.  Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde resmi ve sivil ekiplerce denetimler sıklaştırıldı.