İstanbul'dan kalkan uçakta corona virüs çıktı!

İstanbul'dan kalkan uçakta corona virüs çıktı!
İstanbul'dan Singapur'a uçuş yapan THY uçağındaki bir yolcuda corona virüs tespit edildi. Türkiye'ye dönüş için planlanan sefer ise iptal edildi.

THY'nin 3 Mart tarihinde İstanbul'dan Singapur'a uçuş yapan TK54 sefer sayılı uçağında yer alan bir yolcuda yapılan corona virüsü testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Ulaştıma Bakanlığı, bir yolcuya yapılan testin pozitif çıkması sonrası Türkiye'ye dönüş için planlanan TK55 sefer sayılı uçuşun da iptal edildiğini açıkladı. Bakanlık ayrıca, uçaktaki diğer yolcularla da temasa geçildiğini bildirdi.

Singapur’da bugüne kadar 110 kişide Corona virüsü tespit edildi. Ülkede Corona virüsüne bağlı bir ölüm yaşanmadı.

SİNGAPUR ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Singapur Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’dan kalkan THY uçağında yer alan bir yolcuda corona virüs çıkmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bir yolcuda virüs çıktığı iddiası doğrulanırken, uçaktaki diğer yolcuların da virüsten etkilenip etkilenmediğinin belirlenmesi için yolcularla temasa geçildiği kaydedildi.

Singapur Ulaştırma Bakanlığı resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türk Hava Yolları’nın TK55 sefer sayılı uçağı Çarşamba gecesi geç saatlerde kalkması gerekirken uçuş gerçekleşmedi. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’den Singapur’a gelen TK54 sefer sayılı uçakta yer alan bir yolcuda corona virüs tespit edildiğini doğruladı.

Sağlık Bakanlığı, uçaktaki diğer yolcularla corona virüse yakalanma ihtimaline karşı temasa geçti.

Ulaştırma Bakanlığı, Singapur Sivil Havacılık Dairesi ve Changi Havalimanı Grubu havalimanı ve yolcularla birlike koordineli bir şekilde temasa geçiyor. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Büyükelçiliği ile temasa geçti.

“YAKIN TEMASTA BULUNMUŞ”

Singapurlu yetkililer Reuters’a corona virüsü tespit edilen hasta hakkında açıklamalarda bulundu.

İsmini açıklamayan bir havacılık yetkilisi, virüs rastlanan kişinin İstanbul üzerinden transit geçiş yapan bir yolcu olduğunu duyurdu. Yetkili, hasta yolcunun Türk vatandaşı olmadığını açıkladı.

Aynı yetkili, virüs testi yapılan kabin ekibinin, şu aşamada herhangi şüpheli bir duruma rastlanmaması nedeniyle İstanbul’a geri gönderildiğini belirtti.

11 kişilik kabin ekibi ve 3 pilot, İstanbul’da karantina altına alınacaklar. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklamada “Uçuş ekibi TK54 sefer sayılı uçaktaki koronavirüse rastlanan yolcuyla yakın temasta bulunmuş” ifadeleri yer aldı.