İstanbul’dan sonra bir ilimizde daha kırmızı alarm! Vali bizzat açıkladı

İstanbul’dan sonra bir ilimizde daha kırmızı alarm! Vali bizzat açıkladı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki korona virüs hasta sayılarının son günlerde 3,5 kat arttığını belirterek, vatandaşları maske ve mesafe kurallarına uymaya davet etti. Köşger, korona virüsün mutasyona uğradığı iddialarının ise gerçek olmadığını söyledi.

İstanbul’da korona virüs hasta sayılarının büyük artış göstermesinin ardından bir başka büyük ilimiz İzmir’de de korona hasta sayıları artmaya başladı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

 "Dünyada ve ülkemizde olduğu gibi İzmir’de de Covid-19 tehlikesi artarak, devam ediyor. İzmir’de 20 gün öncesine göre vaka sayısı 3,5 kat artmış durumda, son 10 günde ikiye katlandı. Durumun ciddiyeti artarak devam ediyor.

Korona’nın mutasyona uğradığı ve ölümcüllüğünün azaldığı iddiası da doğru değil. Son 2 günde 15 hemşehrimizi koronadan kaybettik. Bir kez daha İzmirlileri dikkatli olmaya çağırıyorum. Uymamız gereken üç kural; maske, mesafe, temizlik. Hepinize sağlıklı günler dilerim" 

izmir-valisi-kosger-vaka-sayisi-35-kat-artti-7251-dhaphoto1.jpgizmir-valisi-kosger-vaka-sayisi-35-kat-artti-7251-dhaphoto2.jpg