İstanbulkart HES kodu tanımlaması nasıl yapılıyor? HES kodu yükleme işlemi nasıl yapılıyor?

İstanbulkart HES kodu tanımlaması nasıl yapılıyor? HES kodu yükleme işlemi nasıl yapılıyor?
İstanbul’da 15 Ocak itibariyle İstanbulkartına HES kodu tanımlamayan vatandaşlar toplu taşımadan yararlanamayacak. Peki HES Kodu tanımlama işlemi nasıl yapılıyor? HES kodu yükleme işlemi nasıl yapılmakta?

Korona virüs tedbirleri kapsamında 15 Ocak’tan itibaren HES kodunu İstanbulkartına tanımlamayan vatandaşlar İstanbul’da toplu taşımadan yararlanamayacak. Peki bu İstanbulkart, HES kodu tanımlaması nasıl yapılacak? HES kodu yükleme işlemi nasıl yapılacak? İşte İstanbulkart HES kodu tanımlama işlemine dair tüm detaylar haberimizde…

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRMESİ NASIL YAPILACAK?
İstanbulkart Hes kodu yükleme işlemi 'kisisellestirme.istanbulkart.istanbul' internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. E- devlet, SMS veya Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden alınan HES kodu kişisel bilgiler ve telefon numarası gibi bilgiler girildikten sonra  https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurularak tanımlanacak.

HES KODU NASIL ALINIR?
HES Kodu ise Hayat Eve Sığar, SMS ve E-devlet üzerinden alınabilmekte. Hayat Eve Sığar uygulamasında “Karekodlarım” sekmesine tıklanır. Açılan ekranda “Kategori, Alan Adı ve Adres Bilgileri” alanları doldurulur. Oluşturulan karekodun çıktısı ilgili alana asılabilir.

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilmekte. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilir. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak. (Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15. Bu şekilde mesaj atıldığında kod 15 gün geçerli)

HES koduna e-Devlet uygulaması üzerinden ulaşmak da mümkün. E-Devlet uygulaması üzerinden Sağlık Bakanlığının HES Kodu Üretme ve Listeleme sekmesine giriş yapılarak HES Koduna ait üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri yapılabiliyor.