İstanbullu koyunlar
Üstteki iki fotoğraf da dün İstanbul’da çekildi. Koyunlar, yolun karşısına geçmek için üst geçidi kullanıyor, insanlar oto-yolu tercih ediyor!
Çoban başlarına bir şey gelmesin diye koyunlarını üst geçitten geçirirken, oluşan manzara şaşkınlık yarattı
İSTANBUL’da bir yaya geçidi
İstanbul’da görüntülenen bir üst geçit manzarası, vatandaşların ne kadar duyarsız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Piyalepaşa Bulvarı üzerinde bulunan bir yaya üst geçidini kullanan yaklaşık 60 koyunu gören vatandaşlar şaşkına döndü. Başlarında çoban bulunan koyunlar, hızla akan trafiği değil, yaya geçidini tercih etti. Üst geçidin merdivenlerini tek tek tırmanan koyunlar, güvenli bir biçimde karşıya geçti.
Yabancılık çekmediler
Koyunların üst geçitte yabancılık çekmediği dikkat çekti. Koyunlarla aynı geçidi kullanan vatandaşlar da karşılaştıkları manzarayı şaşkınlıkla izledi. Öte yandan, aynı saatlerde Beşiktaş’daki bir üst geçitte durum farklıydı. “Üst geçidi kullanın” yazısını dikkate almayan genci yaşlısı, üst geçit yerine yürüyerek yolun karşına geçmeye çalıştı. Vatandaşlar, “Niye burayı kullanıyorsunuz?” sorusuna ağız birliği etmişcesine aynı cevabı verdi: “Burası daha kolay oluyor.