İstanbul'u dolu ve sağnak vurdu

İstanbul'u dolu ve sağnak vurdu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün gerçekleştirilen uyarılarda, gök gürültülü sağanak yağış le birlikte dolu beklentisi paylaşılmıştı. Bugün de tekrarlanan uyarıların ardından öğleden sonra megakentin bazı ilçelerine belli aralıklarla dolu yağdı ve sağnak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Metrekareye 50 kilograma kadar yağış düşmesi beklendiğini ifade eden İstanbul'a dolu yağışı için önemli uyarı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Gökgürültülü sağanak yağış olarak belirtilen yağış riski, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısını kapsayacak. İstanbul'da gökyüzünü kara bulutlar kapladı. Gündüz vakti şehir karanlığa mahkum oldu. Ev ve işyerleri lambalarını yakarak aydınlattı.

Dolu riskinin 23 Haziran Salı günü 07.00 ila 21.00 arasında yaşanabileceğini ifade eden Meteoroloji, detayları şu şekilde aktardı;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 23.06.2020 Salı günü sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege (İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya,Aydın) ve Marmara’da, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, Çankırı, Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar,hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İstanbul'un özellikle Üsküdar İlçesi'nde dolu ve sağnak yağış etkili oldu. Yağış sonrası caddelerde su birikintileri oluştu. Araçlar güçlükle ilerledi.

3-dolu.jpg2-20200623134858.jpgdolu-1.jpg

fotograflar-istanbulda-gokyuzunu-karabulutlar-kapladi-yagmur-basladi-9694-dhaphoto10.jpgfotograflar-istanbulda-gokyuzunu-karabulutlar-kapladi-yagmur-basladi-9694-dhaphoto7.jpgfotograflar-istanbulda-gokyuzunu-karabulutlar-kapladi-yagmur-basladi-9694-dhaphoto3.jpgfotograflar-istanbulda-gokyuzunu-karabulutlar-kapladi-yagmur-basladi-9694-dhaphoto1.jpg

fotograflar-uskudarda-yollar-gole-dondu-9527-dhaphoto6.jpgfotograflar-uskudarda-yollar-gole-dondu-9527-dhaphoto12.jpgfotograflar-uskudarda-yollar-gole-dondu-9527-dhaphoto8.jpgfotograflar-uskudarda-yollar-gole-dondu-9527-dhaphoto5.jpgfotograflar-uskudarda-yollar-gole-dondu-9527-dhaphoto3.jpg