İstanbul'u fırtına vurdu. Rüzgar 130 kilometreye çıktı

İstanbul'u fırtına vurdu. Rüzgar 130 kilometreye çıktı
Lodos İstanbul'u etkisi altına aldı. Hızı 130 kilometreye kadar kadar rüzgar evlerin çatılarını uçurdu, başta köprüler olmak üzere trafiği de olumsuz etkiledi.

Motor sürücüleri boğaz köprüsüne giremiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul''da şiddetli lodos etkisini gösterdi. Şiddetli esen rüzgar Beylikdüzü ve Esenyurt''ta da hayatı olumsuz etkiledi. Esenyurt''ta rüzgar nedeniyle bir binanın çatı izolasyonu düştü. Olayda şans eseri yaralanma yaşanmadı. Sokak üzerindeki bir iş yerinin sahibi olan Kadir Sarıçayır, “Sabah erken saatlerde rüzgarın etkisiyle çatının yere düşüp, yolu kapattığını gördük. İtfaiye haber verdik, birazdan gelirler" dedi.

Etkili olan lodos nedeniyle Beşiktaş Saray Caddesi üzerinde bulunan asırlık çınar ağacı park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Büyük bir gürültüyle yola devrilen ağaç, itfaiye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı.

UÇAKLAR İNİŞ YAPAMADI

Meteorolojik uyarıların ardından İstanbul''da öğle saatlerinden itibaren etkisi arttıran şiddetli lodos hava ulaşımında aksamalara neden oluyor. İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı''na iniş için alçalan uçaklar şiddetli lodos nedeniyle piste pas geçti. Şiddetli lodos nedeniyle Türk Hava Yolları (THY)''nin İzmir, Ercan, Ankara, Vieana, Varşova, Minsk, Budapeşte, Antalya, New York uçakları İstanbul Havalimanı''na iniş yapamayarak pisti pas geçerken, bazı uçaklar ise havada tur atmaya başladı. 

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı''na iniş için alçalan uçaklar şiddetli lodos nedeniyle piste pas geçti. THY''nin 6 uçağı İstanbul''a inemedi, 5 sefer Ankara''ya biri İzmir''e yönlendirildi.

TEKNELER BATTI

Lodos özellikle İstanbul’un sahil kesimlerinde etkili olmaya devam ediyor. Pendik Sahili''nde bulunan balıkçı teknelerinden ikisi battı. Bir balıkçı teknesi kayalıklara vurarak parçalandı. Bir balıkçı, "Buraya bir mendirek yapılabilir. Maltepe''nin var. Kartal''ın var. Her yerin var. Biz Pendik''te bu kadar mı aciziz de bir mendirek yapılamıyor." dedi.

"SEYİR HALİNDEYKEN MOTOR SALLANIYOR" 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul''da, lodos etkisini gösteriyor. Bu durum özellikle köprü üzerinde ilerlemekte zorlanan motosiklet sürücülerini bir hayli zorluyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü''nde motosiklet sürücüleri de lodos yüzünden zor anlar yaşadı. Görüş mesafesi daralan sürücüler kendilerini ya metrobüs ya da otobüsleri kendilerine siper ediyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Valilik ve AKOM, İstanbul için kuvvetli lodos uyarısında bulunmuştu. Kuvvetli lodos, sabah saatlerin itibaren etkili olmaya devam ediyor. Sultangazi''de kuvvetli rüzgardan dolayı elektrik direği devrildi. Bu sırada yoldan geçen kamyon elektrik direğinin altında kalmaktan son anda kurtuldu.

BOĞAZ GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Yer yer 130 kilometreyi gören rüzgar nedeniyle Boğaz gemi trafiğine kapatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü''nün sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "İstanbul Boğazı, ağır hava şartları nedeniyle saat 14.30 itibariyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan vapur hatları da iptal edildi. 

İstanbul’da dün başlayan lodos etkisini sürdürüyor. Bazı vapur seferleri iptal olurken, Kumkapı''da dalgalar metrelerce yükseğe ulaştı. İstanbul''da dün başlayan kuvvetli lodos  bugün de etkisini sürdürdü. Sabah saatlerinde etkili olan lodos nedeniyle Kumkapı Sahil''de dalgalar metrelerce yükseğe ulaştı. İBB Şehir Hatları''na ait bazı seferler iptal oldu. 

Hava muhalefeti nedeniyle Beşiktaş - Adalar ve Bostancı - Karaköy - Kabataş seferleri yapılamadı.

RaptiyeHarem - Sirkeci seferleri iptal edildi.
Raptiyeİstinye - Çubuklu seferleri devam ediyor.
RaptiyeD100 Altunizade metrobüs durağı hizasında Burhaniye yönünde ağaç devrildi.
Raptiyeİstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında bazı uçuşlar iptal edildi.

Ani rüzgar haritası:

BAĞCILAR''DA KAFETERYA''NIN ÇATISI 6 ARACIN ÜZERİNE UÇTU

Bağcılar''da da birçok noktada ağaçlar araçların üzerine devrildi, çatılar uçtu. Bağcılar Göztepe Mahallesi''ndeki bir sitede bulunan kafenin çatısı şiddetli lodos nedeniyle tamamen sökülerek yan tarafında bulunan 6 aracın üzerine uçtu.

Çatının uçtuğu bölgedeki 4 kişi kaçarak son anda kurtulurken 2 kişi uçan çatının altında kalarak yaralandı.  6 aracın da hasar gördüğü olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Hasar gören araçların ait olduğu oto galeri çalışanlarından Barış Eser, "Rüzgar uçurdu arabaların üzerine, arabaları mahvetti. Şu an 6 araba var altında. Bayağı bir şiddetliydi iki kişinin kafasından yaralandı" dedi.

 

 

İlgili Haberler