İstanbul'un en gözde yerleriydi: Korona virüs bakın nerelerde saklanıyor

İstanbul'un en gözde yerleriydi: Korona virüs bakın nerelerde saklanıyor
Normalleşme sürecinde yeme içme mekânları için masalar arası mesafe 1.5 metre olarak belirlendi. Birçok işletme kriterlere uyarken, bazı işletmelerin eski alışkanlıklarını sürdürdükleri dikkatlerden kaçmadı. En büyük sıkıntı, personel ile müşteri arasındaki bir metre kuralında yaşanıyor.

Sağlık Bakanlığı, Bilimsel Danışma Kurulu, corona virüs normalleşme süreci için hazırladığı rehberde önemli detaylara dikkat çekti.

Rehberde mekanları için masalar arası mesafeyi 1,5 metre, yan yana masalar için olan mesafeyi ise en az 60 santimetre olarak belirledi. 

Normalleşme süreci ile kapılarını açan restoran, kafe, bar ve büfelerin birçoğu uyarı ve kriterlere uyarken, bazı işletmelerin eski alışkanlıklarını sürdürdükleri dikkatlerden kaçmadı. Mekanlardaki en büyük sıkıntı, personel ile müşteri arasında uyulması gereken bir metre kuralında yaşanıyor.

5ed71e8955427e1638064632.jpg

Normalleşme sürecine adapte olmaya çalışan İstanbul’da restoran, kafe ve barlar açıldı. İşletmelerin büyük kısmının sosyal mesafe ve maske kurallarına uyduğu görülürken, bazı işletmelerin eskisi gibi hiçbir kısıtlama olmadan müşteri ağırlanması dikkat çekti.

İstanbul’un en hareketli semtlerinden Beşiktaş, Nişantaşı, Beyoğlu üçgeninde sosyal mesafe düzenlemesine uymayan işletmelerin genelde küçük ölçekli kafe, büfe ve barlar olduğu dikkatlerden kaçmazken, restoranların masa düzenlemeleri ise Kovid-19 önlemlerine uygun şekilde yerleştirilmiş durumda.