AKP döneminde çürümeye terk edilen Paşabahçe Vapuru'nu İBB restore etti. İstanbul'un simgesi vapurlar

AKP döneminde çürümeye terk edilen Paşabahçe Vapuru'nu İBB restore etti. İstanbul'un simgesi vapurlar
İstanbul’un hafızasını taşıyan vapurlarına ve kentin buluşma noktası olan iskelelerine sahip çıkarak konforlu ve güvenli toplu deniz ulaşımını sağlamayı hedeflediğini bildiren İBB, bu kapsamda Paşabahçe Vapuru’nun Haliç Tersanesi’ndeki restorasyonunu tamamladı. Restorasyonun ardından paylaşılan görüntüler büyük beğeni topladı.

İBB''nin Haliç Tersanesi’ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı. İstanbul’un kent hafızasını taşıyan ve uzun yıllar Boğaz’ın en hızlısı olarak hizmet veren 69 yaşındaki Paşabahçe Vapuru restore edildi. Tarihi vapur tekrar sefere çıktı.

Paşabahçe Vapuru restorasyonun ardından Şehir Hatları filosunun hem en yaşlı ve hem de en genç vapuru oldu.

İMAMOĞLU TWİTTER''DAN DUYURDU

Restorasyonun tamamlandığını Twitter''dan duyuran İBB Başkanu Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Gözden çıkarılmış bir tersaneyi nasıl canlandırdık? Haliç Tersanesi''nin dönüşümünü ve başarısını izleyin"

AKP DÖNEMİNDE ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Şehir Hatları filosunun en hızlısı olan ve yıllarca İstanbul Boğaz’ında yolcu taşıyan Paşabahçe Vapuru 2010’da emekliye ayrılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Beykoz Belediyesi’ne hibe edilen vapur, 10 yıl boyunca bağlı bulunduğu Beykoz Belediyesi İskelesi’nde çürümeye terk edildi.

AKP döneminde çürümeye terk edilen vapur İBB’nin çabalarıyla jilet olmaktan kurtarıldı. Tarihi Paşabahçe Vapuru''nun yeni halinin görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.
 

İlgili Haberler