İşte 1 Mayıs'ın bilançosu

İşte 1 Mayıs'ın bilançosu
İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sürecinde yaşanan olaylarda 165 kişi gözaltına alındı. TEM birimleri ise provokasyon hazırlığı yapan 18 şüpheliyi yakaladı. Aramalarda, 85 molotof kokteyli (Sıvı bomba), 25 havai fişek ele geçirildi.

Sözcü'nün haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İşçi bayramı olarak kutlanan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” sebebiyle il genelinde geniş güvenlik önlemi aldı. İl genelinde polislerin izinleri iptal edildi. Güvenliğin sağlanması için 30 bin 101 polis görevlendirildi.

Üç polis helikopteri havada görev yaparken, 120 TOMA hazır bekletildi. Büyük çapta bir olayın yaşanmadığı, izinsiz gösteri yapmak isteyen, yasa dışı pankart açmaya çalışan küçük gruplara müdahale edildi. İl genelinde 165 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, yol kapama için zincir taşıyan 3 kişi ile havai fişek taşıyan ve üzerinde terör örgütü flaması bulunan 6 şüphelinin de bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Beyoğlu, Zeytinburnu, Esenler ve Maltepe'de 3 ayrı operasyon düzenledi. Sabah saatlerinde farklı adreslerde düzenlenen baskınlarda, eylemlerde provakasyon yapmaya hazırlanan 18 şüpheli gözaltına alındı.

85 MOLOTOF

Polisin, yaptığı aramalarda, 85 molotof kokteyli (Sıvı bomba) içinde boya bulunan 95 şişe, 3 rampa içerisinde 25 havai fişek ve çok sayıda örgütsel malzeme ele geçirildi.

EMNİYET TEŞEKKÜR ETTİ

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle alınan emniyet tedbirleri süresince, anlayışı tavrından dolayı tüm İstanbul halkına teşekkür ederiz” ifadesine yer verildi

İlgili Haberler