İşte ABD Adalet Bakanlığı'ndaki iddianame. Bakın hangi isimler var

İşte ABD Adalet Bakanlığı'ndaki iddianame. Bakın hangi isimler var
Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’de hakkında açılan iddianame Yılmaz Özdil’in sosyal medya paylaşımları sonrası tekrar gündeme geldi.

İşte ABD Adalet Bakanlığı'ndaki iddianame. Bakın hangi isimler var

Nisan 2021’de oluşturulan iddianamede 133 milyon dolar kara para akladığı iddia edilen Sezgin Baran Korkmaz’ın kara para aklamak için komplo kurduğu, 10 adet elektronik dolandırıcılığa karıştığı ve bir adet resmi kovuşturmayı engellediği iddia edildi.

ABD HAZİNESİ’Nİ DOLANDIRMA SUÇUYLA BAĞLANTILI

Ayrıca Korkmaz’ın ABD''nin Utah Mahkemesi''nde Kingston ailesi üyeleri ve Lev Aslan Dermen''in (Levon Termendzhyan) yenilenebilir yakıt vergisi teşvikinden faydalanarak ABD Hazinesi''ni dolandırmakla suçlandığı yolsuzluk ağıyla bağlantılı olduğu öne sürülüyor.

YOLSUZLUKLA ELDE EDİLEN GELİRİ
Korkmaz ve işbirlikçilerinin yolsuzluk yoluyla elde edilen gelirlerle aklanan paraları Borajet havayolu şirketini, Türkiye ve İsviçre''de otelleri, Queen Anne adlı bir yatı, İstanbul''da Boğaz''da bir villa ve apartman dairesini satın almak için kullandıkları" iddia ediliyor.

225 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Korkmaz, kara para aklamadan suçlu bulunursa 20 yıla kadar hapis, suçlu bulunduğu her bir para transferiyle dolandırıcılık suçlamasından da 20''şer yıla kadar hapis, yargıyı ve soruşturmayı engelleme suçundan da 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. Savcılık tarafından suçlu bulunması durumunda Korkmaz için toplam 225 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İlgili Haberler