İşte AKP ile MHP arasında ortaya çıkan fay hattı. AKP’li yetkili, Cumhur İttifakı’nı infilak ettirebilir diyerek açıkladı

İşte AKP ile MHP arasında ortaya çıkan fay hattı. AKP’li yetkili, Cumhur İttifakı’nı infilak ettirebilir diyerek açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reform vaadine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı ‘destek’ açıklamasının içeriği iktidar partisinde soğuk duş etkisi yaptı. AKP’li bir yetkili, Erdoğan ile Bahçeli’nin reformdan farklı şeyler anladığını, MHP’nin reform sürecine sınır ve istikamet çizmesinin Cumhur İttifakı’nı infilaka kadar götürebileceğini aktardı.

ergin-005.jpgFatih ERGİN - YENİÇAĞ - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi ve hukukta başlatacaklarını duyurduğu reform süreci ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son günlerde yaptığı çıkışlar iktidar partisinde rahatsızlığa neden oldu.

Ankara kulislerinde reform sürecinin AKP ile MHP arasında fay hatları oluşturmasının kuvvetle ihtimal olduğu değerlendirilirken, bu durumun ittifakları yeniden şekillendirebilecek bir potansiyele sahip olduğu da ifade ediliyor.

AKP çevrelerinde ise, MHP'nin reform sürecine yön tayin etmesinin Cumhur İttifakı'nı infilak ettirebileceği görüşünü ortaya çıkardı.

AKP'Lİ YETKİLİ: ERDOĞAN KÜRESEL GELİŞMELERE GÖRE POZİSYON ALMAK İSTİYOR

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AKP’li bir yetkili, “Reforma yönelik partimiz içerisinde birbirinden farklı anlayışlar var. Fikir birliği yok. Ancak şunu kesin olarak ifade edebilirim; Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın aklındaki reformlar MHP’nin çizmeye çalıştığı istikametten çok farklı” dedi.

AKP’li isim Erdoğan’ın reform adımıyla küresel gelişmelere göre pozisyon almak istediğini vurgulayarak, “Siyasetimize yeni bir soluk getirmek istiyoruz. Tıkanıklığı gidermek amacındayız. Elbette MHP’nin desteği burada önemli.  Ama AK Parti’nin manevra kabiliyetini sınırlanması Cumhur İttifakı’na kazanç getirmez. Eğer gereken hassasiyet gösterilmezse Cumhur İttifakı içerisinde infilaka kadar varabilecek bir sinir harbi yaşanabilir” şeklinde konuştu.