İşte AKP'nin Ali Babacan stratejisi

İşte AKP'nin Ali Babacan stratejisi
AKP'de Cumhur İttifakı'nı güçlendirmeye yönelik çalışmalar sürüyor. İttifaka 3. bir partinin eklenmesi için formüller aranırken, Ali Babacan tarafından kurulması beklenilen yeni parti ile ilgili de dikkat çeken görüşler ortaya çıktı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

İktidar partisi, oy kaybının sürmesi nedeniyle bir süre önce ortaya çıkan Cumhur İttifakı'nın güçlendirilmesi fikrine yoğunlaştı. AKP'de ittifakı genişletme düşüncesiyle çeşitli formüller üzerinde çalışılırken, Ali Babacan tarafından kurulması beklenilen yeni parti ile ilgili de farklı görüşlerin ortaya çıktığı öğrenildi.

MHP'DEN RAHATSIZLIK!

Yeni sistem nedeniyle iktidarda kalmak için ittifaka mecbur haline gelen AKP'de MHP ile birlikteliğe mahkum olunmasından rahatsızlık duyulduğu kaydedildi. Yetkililer, hem bu durumun aşılması hem de oy kaybının önüne geçilmesi için Cumhur İttifakı'nın genişletilmesi gerektiğini ifade ederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu fikre sıcak baktığını ifade etti.

ALİ BABACAN STRATEJİSİ

Diğer yandan iktidar partisinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle Ali Babacan tarafından kurulması beklenen partiye karşı izlenecek strateji de, büyük oranda belli olmaya başladı. Yeni partinin kurulmaması için yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamazken, AKP cephesi Babacan'ın partiyi kurmasını bekleyecek ve yeni partinin kamuoyu araştırmalarında bir varlık gösterip gösterememesine göre hareket edilecek.

"DUYGUSAL SEÇMENDE KARŞILIKLARI VAR"

Parti içerisinde ise bazı isimlerin, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın AKP'nin duygusal seçmeninde karşılığı olduğu ve bu sebeple hedef tahtasına koyulmaması gerektiğini savunduğu öğrenildi. Özellikle geçmişte yaşananlar üzerinden Gül-Babacan cephesine yüklenilmesinin AKP'ye zarar vereceğini ifade ettiği öğrenilen söz konusu isimlerin yeni partinin mümkün olduğunca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınmaması gerektiğini söyledikleri belirtildi.