İşte AKP'nin İş Bankası için bulduğu ilk formül!

İşte AKP'nin İş Bankası için bulduğu ilk formül!
İş Bankası'nda CHP tarafından temsil edilen Atatürk'e ait yüzde 28.09'luk hissenin hazineye devri kapsamında siyasi partiler yasasının 67. maddesinde yapılacak düzenleme ortaya çıktı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin MYK toplantısında verdiği talimat sonrası AKP Genel Merkezi'nde Hayati Yazıcı'nın başkanlığındaki komisyon İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerinin hazineye devri için çalışmalarını hızlandırdı. 

AKP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ilk düzenleme Siyasi Partiler Kanunu'nda yapılacak. Bu kapsamda, Siyasi Partiler Kanunu'nun 67. maddesindeki “Siyasi partiler ticari faaliyette bulunamazlar, kredi veya borç alamazlar” ifadelerine, "Ticari kuruluşta temsil edilemezler." şeklinde bir ekleme yapılarak hisselerin hazineye devri için ilk adımın atılması öngörülüyor. 

ELDE EDİLECEK GELİRİN SADECE BİR BÖLÜMÜ TTK VE TDK'YA AKTARILACAK

Diğer yandan komisyonun hazırladığı tasarıda, Atatürk'ün yüzde 28,09'luk hissesinin devrinden sonra elde edilecek gelirin yalnızca bir bölümünün TTK ve TDK'ya aktarılmasının yer aldığı öğrenildi.

Taslağa göre, yüzde 28,09'luk hissenin yüzde 5 oranındaki bölümünden TDK ve TTK'nın yararlandırılması, geriye kalan hisselerden gelecek paranın ise tamamen hazineye aktarılması yer alıyor.  Tasarıda, hisselerin gelirleri ile birlikte hazineye kalacak bölümü üzerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 'kullanım yetkisi' verilmesinin bulunduğu kaydedildi