İşte AKP'ye ilk resmi FETÖ uyarısı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 27 Mayıs 2003 tarihinde Dışişleri Bakanlığına gönderilen resmi yazıda, AKP''ye ilk resmi Fethullah Gülen (FETÖ) uyarısı yapıldığının belgesini açıklıyorum.

Önce o dönemle ilgili olarak şu bilgiyi vermem gerekli:

Başbakan: Recep Tayyip Erdoğan

Dışişleri Bakanı: Abdullah Gül

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı: Sabih Kanadoğlu

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu

T.C. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Siyasi Partiler Soruşturma Bürosu tarafından, "FAKS-ÇOK İVEDİ" ibaresi ile 27 Mayıs 2003 tarihinde Dışişleri Bakanlığı İstihbarat ve Araştırma Genel Müdürlüğüne, "SP 109. Muh. 2003/ 413" sayı numaralı resmi yazı gönderiliyor.

Yazının iki önemli konusu var:

1- Fethullah Gülen

2- Milli Görüş örgütleri

3 ayrı resmi yazışmanın sonucunda "Milli Görüş ve Fethullah Gülen Cemaati" hakkındaki tüm belgeler resmi olarak görevlendirilen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Dışişleri Bakanlığı yetkilisi M. Kemal Asya tarafından ayrıntılı şekilde incelenmiş.

Değerli okurlarım işte AKP''nin yani Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül''ün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmen uyarıldığına ilişkin o önemli yazının özeti:

"1- Fethullah Gülen örgütlenmesi ile ilgili olarak;

"Cemaat" kavramının mevzuatımızda Lozan Anlaşması paralelinde, Türk Vatandaşı olan bazı gayri Müslim toplulukları ifade için kullanıldığı ve bu Anlaşmaya hakim olan ilkeler ile Devrim Yasaları dikkate alındığında, (Terör başının kurduğu örgüte dernek veya parti ibaresinin yakıştırılması nasıl olanaklı değilse) "Türk Vatandaşı ve Müslüman olan" kişiler için cemaat tanımlamasının kullanılmasının hukuken mümkün olmayıp

Fethullah Gülen örgütlenmesinin,

Demokratik yollardan devlet kademelerinde kadrolaşarak,

Atatürk İlke ve Devrimlerini ortadan kaldırıp,

Şeriat esaslarına dayalı bir devlet kurmayı

Ve bunu takiben dünya İslam birliğini gerçekleştirmeyi hedeflediğinin Genelkurmay Harekat Başkanlığı''nın raporunda açıkça ifade edildiği (Ankara 2 No.lu DGM''nin 2000/124 esas sayılı dosyası, Klasör 17/B, sayfa 978 vd) ve anılan Kurum tarafından Mart 2002 tarihinde bastırılan "PKK, DHKP/C ve İrticai Terör Örgütlerinin Avrupa''daki Faaliyetleri" başlıklı kitapta da bu hususlara yer verildiği,

Yurtdışındaki faaliyetleri ile ilgili olarak örneğin Özbekistan''da Fethullah Gülen''in görüşlerine ilişkin propaganda çalışmalarında bulunan ve bu nedenle de anılan ülke adli makamlarınca tutuklanan bir Türk Vatandaşı nedeniyle 23.4.1999 tarihinde Devletimize yönelik nota verilmiş olduğu,

-  Ankara Emniyet Müdürlüğü''nün 18.3.1999 tarih ve 1820, yine 21.4.1999 tarih ve 2456 sayılı gibi birçok evrakında belirtildiği üzere Fethullah Gülen''in uzun vadede Devletin Anayasal düzenini değiştirerek şer''i esaslara dayalı bir devlet kurmayı hedeflediğinin ifade edildiği,

Ankara 2 No''lu Devlet Güvenlik Mahkemesi''nce; 2000/124 esas, 10.3.2003 tarih ve 2003/20 karar sayısı ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası''nın 7''nci maddesi kapsamında kabul edilen Fethullah Gülen''in eylemine ilişkin olarak, bahse konu kamu davasının 4616 sayılı Yasa''nın 1 inci maddesinin 4''üncü bendi uyarınca kesin hükme bağlanmasının ertelenmesine karar verildiği; örgüt mensupları hakkında ise Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı''nca 2000/507 Hz. sayılı soruşturmanın yürütülmekte olduğu,

2- Milli Görüş örgütlenmesi ile ilgili olarak ise;

Milli Görüş örgütlenmesinin Genelkurmay Harekat Başkanlığı''nca düzenlenen raporda, şer''i esaslara dayalı devlet düzeni kurmayı amaçladığının belirtildiği (Ankara 2 No.lu DGM''nin 1999/37 esas sayılı dava dosyası, Klasör no:17), anlaşılmıştır.

Her iki örgüt hakkında bu iki kripto yazısı dışında Bakanlığınızca teşkilata yönelik olarak, geçmişte veya bu iki yazıdan sonra düzenlenen başkaca yazı bulunup bulunmadığı; var ise tarih, sayı ve gizlilik derecelerinin ne olduğunun, Başsavcılığımıza faks yoluyla ivedi olarak bildirilmesi hususunda bilgi ve gereği arz olunur."

Değerli okurlarım,

29 Mayıs 2003''te Dışişleri Bakanlığı tarafından Müsteşar Vekili Büyükelçi Ali Tuygan tarafından Bakan Abdullah Gül adına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen cevabi yazıda Fethullah Gülen cemaati hakkında "örgüt" ifadesi kullanılıyor.

Gelelim 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasına.

Anımsayacaksınız…

Başta Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül olmak üzere tüm AKP''liler Fethullah Gülen''in amacını bilmediklerini ifade ettiler.

Ancak bu resmi belgeden anlaşılıyor ki, baştan sona tüm AKP iktidarı FETÖ konusunda çok ciddi şekilde uyarılmış…

Ama AKP yargıyı, polisi, askeri ve bürokrasiyi bile bile FETÖ''cülere teslim etmiş…

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları