İşte Ali Tatar Edebiyat Ödülü'nün ilk sahibi...

İşte Ali Tatar Edebiyat Ödülü'nün ilk sahibi...
Ergenekon soruşturmaları kapsamında Poyrazköy Davası'nda yargılandığı dönemde yaşananları hazmedemeyerek yaşamına son veren Denizci Yarbay Ali Tatar adına bu yıl ilki düzenlenen Edebiyat Ödülleri düzenlenen törenle sahibini buldu.

Ergenekon soruşturmaları kapsamında Poyrazköy Davası'nda yargılanırken, yaşadıklarını hazmedemeyerek 2009 yılında yaşamına son veren Deniz Yarbay Ali Tatar adına ilk kez düzenlenen “Ali Tatar Edebiyat Ödülleriö sahiplerini buldu. Bu yıl öykü dalında ilk kez düzenlenen ödülün ilk sahibi de "Gomünist" isimli öyküyle Alper Kapan oldu.

050320161306581231505_2.jpg
Açılış konuşmalarını Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar ve Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner'in yaptığı ödül törenine Ali Tatar'ın annesi Satı Tatar, eşi Nilüfer Tatar'ın yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Gökhan Günaydın, Ali Balkız, Hikmet Çiçek, Gazeteci-Yazar Nihat Genç gibi siyaset ve edebiyat dünyasından isimlerle, Tatar'ın çok sayıda yakın silah arkadaşı da katıldı.


"EDEBİYAT HATIRLATIR"


Ali Tatar'ın anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için en iyi yolun edebiyat olduğunu düşündükleri için böyle bir yarışma düzenlediklerini belirten Ahmet Tatar, bu nedenle yarışmanın alt başlığını "Edebiyat Hatırlatır" olarak belirlediklerini belirtti. Konuşmasında belediye olarak Ali Tatar'ı ve cumhuriyet uğruna bedel ödemiş tüm cumhuriyet sevdalılarını unutturmamak için çaba gösterdiklerini belirten Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner'den sonra kürsüye çıkan Nilüfer Tatar da, eşi Ali Tatar'ın eş ve baba kimliğini anlattığı konuşmasında gözyaşlarını tutamadı.


Konuşmaların ardından bu yılın birincilik ödülünü kazanan Alper Kapan ödülünü yazar Nihat Genç'in elinden aldı. "Kedi Yolu Korkusu" öyküsü ile Güner Aslan ve "Sabah Olmuyordu" öyküsü ile Süleyman Savaş ikinciliği paylaşırken üçüncülük ödülünü ise "Su" isimli öyküyle Mehmet Egemen kazandı.

DHA