İşte böyle bir kepaze hâl içindeyiz!

Olay tam olarak şu şekilde cereyan etti:
Yayınımıza acı bir haberle başlıyoruz sayın seyirciler; Bingöl'den Tatvan'a gitmekte olan askeri helikopterin düşmesi sonucu 9 askerimiz şehit oldu! Milletimizin başı sağolsun… Ee, Sayın Bıdı Bıdı, siz Ümit Özdağ'ın açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Millet İttifakı çatlar mı? Cumhur İttifakı patlar mı?
İyi akşamlar sayın seyirciler; aralarında bir korgeneral, bir kurmay albay, bir binbaşımızın da bulunduğu 11 şehidimiz var! Acımız büyük! Allah, şehitlerimizin ailelerine sabır ve dayanma gücü versin… Peki Sayın Ivır Zıvır, siz ne diyorsunuz, MHP tabanı bu gelişmelerden etkilenir mi?
Türkiye bir kere daha yasta sayın seyirciler… Acı haber, bu defa Bingöl'den geldi. Tatvan'a gitmekte olan askeri helikopterin düşmesi sonucu aralarında üst düzey komutanların da olduğu 11 askerimiz şehit oldu. Kazanın neden kaynaklandığı konusundaki incelemeler devam ediyor… Sayın Alçı Malçı, ben sizin bu konudaki düşüncenizi de merak ediyorum doğrusu; yeni kurulacak partilerle birlikte yeni ittifaklar da oluşur mu?
Şimdi İYİ Parti…
Gelelim MHP'ye…
Aslında AK Parti de…
CHP'nin durumu ise…
Ama Muharrem İnce…
Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın tavrı da…
5 milletvekili oradan, 10 milletvekili buradan olsa….        
***
Ali grup kursa, Veli'nin partisi kapansa, Ayşe ile Fatma burayı çarpsa, Ahmet ile Mehmet orayı bölse, o çıkarsa, bu toplasa…
Türkiye'nin en önemli gündeminin, temel önceliğinin bu olduğu iddiası eşliğinde, "mış" ve "miş"lere dayanarak, "-se", "-sa"lar üzerine inşa edilen ve aslen en iyi ihtimalle "senaryo", sair ekseriyetle de dillendirenin "dilek ve temenni"sinden başka hiçbir şey olmayan lakırtıdan geçilmiyordu ekran bütün gece…
***
Aynı anda Türkiye:
Kahramanmaraş'ta ağıtlar yükseliyor peş peşe…
Afyonkarahisar yangın yeri; daha bir kere bile "baba" diyememiş 5 aylık bir bebenin "babasız" kaldığını itirafa yetmiyor en soğukkanlısının cesareti bile…
Samsun feryat figan halde…
Keza Amasya da öyle…
Şehit cenazesi kaldırmaktan bitmiş Kırıkkale…
Ankara deseniz; yüreğiniz kaldırmayacaksa, iyisi mi demeyin siz!
***
Diziler devam.
Yarışmalar tam gaz.
***
Öylesi de pek absürt trajikomediydi ama, eskiden hiç değilse siyah bir kurdele iliştirirlerdi böyle günlerde ekranın bir köşesine… Veyahut dalgalanan bir Türk bayrağı…
Yayın akışı vur patlasın çal oynasın devam ederken, o küçük logo sessiz sedasız bildirirdi, resmen ilan edilmemiş bir yasımız olduğunu millete.
Şimdi o da yok.
Sosyal medya kullanmayan, haber kanallarındaki o çok mühim tartışmaların arasına sıkıştırılan küçük anonslara da denk gelmemiş, "Survivor" kafası yaşayan bir vatandaşsanız, Edirne'den Kars'a Türkiye'yi cayır cayır yakan acıdan, imkânı yok haberdar olamazsanız…
Hakkını yemeyeyim, ertesi sabah, televizyon ekranlarında ne kadar kadın spiker, sunucu veyahut gedikli konuk varsa, hepsi matem rengi kıyafetlere bürünmüş haldeydi.
Sağolsunlar, duyarlılıklarına sağlık, siyahlar içinde ve tebessüm etmemeye çalışarak konuştular bitter çikolatanın migrene etkilerini filan!
***
Sözün özü;
İşte böyle bir kepaze hâl içindeyiz!

SORU-YORUM
Karla kaplı bir arazi…
Bir helikopter enkazı…
Şehitler…
Oradan oraya koşturan "görgü tanıkları"
Bir ülke, kaç kere yaşar aynı acıyı?
Ve, "suikast" dediğin sadece "ihanet"in eseri midir?
2017 yılında, Şırnak'ta, aynı tip helikopterle yaşanan ve 13 şehit verdiğimiz benzeri bir "kaza"dan sonra, muhalefetin "Kimsenin kafasında kuşku kalmasın" diye, "Kazada şehit olan tümen ve asayiş komutanları ve beraberlerindeki çok iyi yetişmiş askerler, Şırnak'taki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) beyniydi ve bu kazayla o beyin imha edildi" diye, "Eğer kaza değilse şehitlerimizin kanları yerde kalmasın" diye verdiği araştırma önergesini reddetmek, konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını, dolayısıyla da bu kazaların asli sebeplerine ve tekrarlanmamaları için ne gibi önlemler alınması gerektiğine vakıf olma imkânını ortadan kaldırmak gibi gaflet örnekleri de birer sebep değil midir mesela?
(TSK envanterindeki araçları, her yıl yenilenen makam araçlarıyla, her türlü yeni teknolojiyle donatılmış makam uçakları ve makam jetleriyle kıyaslama "edebiyatı(!)"na girmiyorum bile…)

Yazarın Diğer Yazıları