İşte büyük şehirler için AKP'de öne çıkan isimler

İşte büyük şehirler için AKP'de öne çıkan isimler
AKP'de İstanbul için Binali Yıldırım'ı, Ankara için Mehmet Özhaseki, İzmir içinse eski TFF Başkanı Mahmut Özgener'in ismi geçiyor.

AA'nın verdiği kulis bilgisine göre, siyasi partiler şu ana kadar "ittifak" konusunda bir adım atmazken, tüm partilerin her seçim bölgesinde kendi adayını destekleyeceği bir yarışın içene girmesi öngörülüyor.

Birçok kentte aday adayları şimdiden çalışmalarını başlattı. Özellikle küçük illerde aday adaylarının bilboard, broşür ve afiş gibi reklam çalışmaları duvarları renklendiriyor.

ÜÇ BÜYÜK ŞEHİR

Tüm seçim bölgelerinde aday göstereceğini açıklayan AKP'de aday tespit çalışmaları yürütülüyor. Üç büyük şehir için adayları merak konusu olduğu AKP 'de İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ankara için AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin isimleri kulislere yansıyor. AKP'nin İzmir adayı için ismi geçenler arasında Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener yer alıyor. AKP'nin Bursa adayının ise eski bakanlardan Faruk Çelik olacağı konuşuluyor.

AKP'de Adana için eski bakanlar Jülide Sarıeroğlu ile Fatma Güldemet Sarı, İl Başkanı Fikret Yeni, mevcut milletvekili Tamer Dağlı ile Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın isimleri gündemde. Kayseri için eski bakan Taner Yıldız ismi kulislere yansıyor. AKP'nin birçok ildeki adaylıkları için eski bakan ve milletvekillerinin ismi Genel Merkez koridorlarında konuşuluyor.

Büyükşehirlerin büyük bölümünde aday değişikliğine gitmesi beklenen AKP'de titiz bir kamuoyu yoklaması yapıldığı biliniyor.

 Yapılacak çalışmalar sonucu kayyum atanan belediyelerin adayları belirlenecek. Bu belediyelerin adaylarının batı illerindeki adaylardan önce belirleneceği belirtiliyor.

Aday belirleme süreci kapsamında, vatandaşların, teşkilatın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alan AKP, bazı illerde anketler yaptırıyor.