İşte Cahit Turhan'ın görevden alınma nedeni!

İşte Cahit Turhan'ın görevden alınma nedeni!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine son verilen Mehmet Cahit Turhan’ın Kanal İstanbul projesinin etki alanında kalan tarihi Dursunköy ve Odabaşı köprülerinin taşınması için yapılan ihalenin ertelenmesini istediği için görevden alındığı iddia edildi.

Fatih ERGİN - Yeniçağ / Özel Haber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Atama ve Görevden Alma Kararlarına göre görevden alınırken yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

Turhan’ın, Kanal İstanbul projesinin etki alanında yer alan tarihi Dursunköy ve Odabaşı köprülerinin taşınarak yeni bir yerde inşa edilmesi için yapılan ihalenin korona virüs salgını nedeniyle ertelenmesini istediği ve bu sebeple görevden alındığı öne sürüldü.

SARAY İLE ARASINDA KRİZ ÇIKTI!

AKP çevrelerinden edinilen bilgilere göre, Turhan’ın korana virüsünün Türkiye’de her geçen gün etkisini artırdığı bir süreçte Kanal İstanbul ile ilgili bir ihale yapılmasının kamuoyunda tepki çekeceği ve bu sebeple ertelenmesini istediği iddia edildi. Bu nedenle Turhan ile Saray arasında kriz yaşandığı ve ihalenin gerçekleşmesinin ardından Erdoğan’ın görevden almayı gerçekleştirdiği öğrenildi.