İşte cehaletin geldiği son nokta: “Dine aykırı” dediler, fidanları söktüler

İşte cehaletin geldiği son nokta: “Dine aykırı” dediler, fidanları söktüler
Pakistan’da çekilen bir görüntü büyük tartışmaya neden oldu. Söz konusu görüntülerde kalabalık ve öfkeli bir grubun yeni dikilen fidanları söktüğü görülüyor. Kalabalık grubun fidanları “Ağaç dikmenin İslam’a aykırı” olduğu gerekçesiyle söktüğü iddia edilirken, yerel medyada çıkan haberler ise iddiaların asılsız olduğunu savundu.

Pakistan’da kalabalık bir grubun yeni fidanları söktüğü görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu görüntülerde ağaçları söken grubun “radikal İslamcı” oldukları ve ağaç dikmenin “İslam’a aykırı” oldukları gerekçesiyle fidanları söktüğü iddia edildi. Ancak yerel haber kaynakları söz konusu iddiaların asılsız olduğunu öne sürüyor.

Euronews’ta yer alan habere göre, Pakistan'da kalabalık bir grubun bir arazide yeni dikilen fidanları söktüğü bir video sosyal medyada viral oldu. Videoyu paylaşan bazı hesaplar, öfkeli grubun "radikal islamcı" olduklarını ve ağaç dikmenin "İslam’a aykırı" olduğu iddiasıyla bu kişilerin fidanları söktüğünü ileri sürdü.

Fakat yerel haber kaynaklarına göre bu iddia tamamen asılsız. Peki bu öfkeli kişiler ağaçları neden söktü?

Samaa TV, Pakistan Today ve Geo TV gibi Pakistan merkezli yayın kuruluşlarının haberlerine göre, videoya yansıyan görüntüler aslında bir arazi tartışmasından kaynaklanıyor.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletindeki Mandi Kass bölgesinde yaşayan bir grup, Pakistan hükümetinin, kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri arazilere izinsiz bir şekilde ağaç diktiğini öne sürerek fidanları söktü. Söz konusu videoda da hükümetin açıkça protesto edildiği duyuluyor.

Özellikle Hindistan merkezli bazı Twitter hesapları, bu videoyu paylaşarak, radikal islamcı grupların ağaçlara karşı olduklarını iddia etti. Söz konusu paylaşımlar, yüz binlerce kez izlendi ve tepkilere neden oldu.