Dünyanın en büyük mağarası bulundu: O kadar büyük ki içerisinde Boeing 747 uçağı uçabiliyor!

Dünyanın en büyük mağarası bulundu: O kadar büyük ki içerisinde Boeing 747 uçağı uçabiliyor!
Dünyanın en büyük mağarası olarak bilinen Vietnam’daki Son Doong Mağarası, o kadar büyük ki içerisinde Boeing 747 uçağı uçurabilirsiniz. Yapılan hesaplamalara göre, mağaranın içine 40 katlı bir gökdelen de sığdırmak mümkün.

Vietnam’da keşfedilen bir mağara şimdiye kadar dünya üzerinde keşfedilmiş olan tüm mağaralardan farklı ve büyüleyici bir yapıya sahip. Bilim insanları mağaraya 'öteki dünya' ismini veriyor. Bunun sebebi mağaranın inanılmaz büyüklükte olması ve içerisinde kendisine ait bir ekosistem bulunması.

vietnamda-obur-dunya-magara4.jpg

1991'DE KEŞFEDİLDİ

İlk olarak 1991 yılında bir Vietnamlı tarafından yemek ve yakacak odun arama sırasında keşfedilen, ancak yeniden bulunamayan mağara bu Vietnamlının yönlendirmeleri neticesinde Britanyalı Mağara Araştırma Derneği (BCRA) tarafından bulundu.

vietnamda-obur-dunya-magara2.jpg

O KADAR BÜYÜK Kİ...

Öbür Dünya ismi verilen mağara o kadar büyük ki içerisinde Boeing 747 uçağı uçurabilirsiniz. Mağaranın iç kısmı ise şimdiye kadar görülebilen herhangi bir şeyden tamamıyla farklı. Mağaraya giden tüm araştırmacılar daha önce dünya üzerinde böyle bir şey görmediklerini beyan ediyor.

Kendine has büyük bir eko sisteme sahip olan mağara adeta bir iç dünya. Mağaranın içerisinde göller ve ormanlar bulunuyor. Büyülü bir manzaraya sahip olan mağarada bir hafta boyunca yaşayan Avustralyalı fotoğrafçı John Spies, NYPost ile yaptığı röportajda mağarayı anlattı.

vietnamda-obur-dunya-magara.jpg

DÜNYANIN EN BÜYÜK MAĞARASI

Dünyanın en büyük mağarası olarak kabul edilen mağara için Spies, “Girişi oldukça küçük ve mağaradaki sis, sıcak havanın dışarıdaki hava şartlarında soğumasından kaynaklı olarak çevrede bulunan ormana doğru yükseliyor” açıklamalarında bulundu.

Mağaraya giriş için ziyaretçilerin tırmanma ipleri ve halat kullanması gerekiyor. Yaklaşık 260 fitlik bir duvardan iniş yapılmasının ardından büyük bir kaya yığını geçiliyor.

Aynı zamanda girişte küçük bir ev büyüklüğündeki kireç taşlarının altından geçiliyor. Mağarayı en iyi resimlerin anlattığını ifade eden Spies, içeride kamp yaptığı 5 gün süresince birçok resim çekmiş.

vietnamda-obur-dunya-magara3.jpg