İşte emojilerin gizli anlamları

İşte emojilerin gizli anlamları
Oxford Sözlüğü'nün 2015 yılında yılın kelimesi seçtiği emojiler, özellikle akıllı telefonlarla birlikte hayatımızda vazgeçilmez bir konuma sahip oldular. İşte Dünya Emoji Günü'nde ifade simgeleri hakkında bilmeniz gerekenler...

1990'ların sonunda yaratılan emoji, özellikle son yıllarda artan akıllı telefon kullanımı ile birlikte küresel bir fenomene dönüştü emojilerin dünya genelinde kutlandığı bir de gün var: 17 Temmuz Dünya Emoji Günü...

cnkd-8rc-0e6rpfnetolog.jpg

higetaka Kurita tarafından 1990'ların sonunda yaratılan, kullanıcıların duygularını kelimelere ihtiyaç duymadan ifade etmelerine imkan sağlayan emoji 2015'te Oxford Dictionaries tarafından yılın kelimesi seçilmişti.

l0rsmu9dduq27agmhvvjra.jpg

21'inci yüzyılın iletişim taleplerinin geleneksel kelimeler tarafından karşılanamadığını belirten 'Oxford Dictionaries Başkanı Casper Grathwohl yaptığı açıklamada emoji'nin bu boşlukları doldurduğunu belirtmişti. 

tzldlfrzy0wbuptsg7mwqa.jpg

'Face with tears of joy' (Mutluluk göz yaşları) adı verilen emoji'nin ABD'de yüzde 17, İngiltere'de ise yüzde 20'lik bir kullanıma sahip olduğunu saptadı. Bu emoji bu ülkelerde en çok kullanılan emoji ünvanının da shibi oldu. 

Peki emojilerin gerçek anlamlarını ne kadar doğru biliyorsunuz?

İşte emojiler hakkında doğru bilinen yanlışlar....

z4s7reuq0eypvkudfeuueq.jpg

El sallama emoji'si: Merhaba ya da güle güle anlamında kullanılan el sallama emoji'sinin  Çin'deki sosyal medya kullanıcıları için çok farklı bir anlamı bulunuyor. 

fwe0bpu8he-3-ikv6qbrga.jpg

Bu sembol Çin'de, "güle güle artık benim arkadaşım değilsin" anlamına geliyor. Hatta batı kültüründeki "ortak parmak" işareti anlamına geldiği de söyleniyor. 

2bnq8bf1hewwdimn4bh7pa.jpg

Avokado: Bu emoji'nin anlamı hakkında çok fazla görüş var. Bunlar arasında en popüler olanlarından biri, avokadonun, "ırkçı değilim" demenin bir sembolü olduğu… 

me9fir8uxu29b2z-s7nyig.jpg

Korkutucu Palyaço: Bu emoji özellikle son bir sene içinde dünya üzerindeki "baskıcı, çılgın liderleri" sembolize etmek için kullanılır oldu. 

yufzxxxzweevotx-ocodag.jpg

Havuç Çiftçisi: Bu emoji geleceğe dair umutların sembolü olarak kullanılıyor. 

xkhhzp16buaph6-1-vybfa.jpg

Kruvasan: Taptaze görüntüsüyle bir seneden kısa bir süre önce kullanıma sokulan kruvasan emoji'si, mevcut anlamının dışında, diktatörlüğün, faşizmin sembolü olarak da kullanılıyor.