İşte evetli hayırlı anket sonuçları. Türkiye'de aşı yaptırmak istemeyenlerin oranı belli oldu

İşte evetli hayırlı anket sonuçları. Türkiye'de aşı yaptırmak istemeyenlerin oranı belli oldu
Çin'den sipariş edilen korona virüs aşısının ilk partisi yıl bitmeden Türkiye’ye geldi. İlk süreçte toplam üç milyon aşının bir buçuk milyon kişiye iki defada yapılması planlanırken araştırma şirketinden dikkat çeken anket sonucu geldi.

Tüm Türkiye aşı sürecine kilitlenirken MetroPOLL Araştırma, dikkat çeken bir anket sonucu yayınladı. Araştırma şirketinin “Korona virüs aşısı geldiğinizde yaptıracak mısınız" sorusuna katılımcılardan sadece yüzde 51,5'i "Evet" yanıtını verdi. "Hayır yaptırmayacağım" yanıtını verenlerin sayısı yüzde 48,5 oranında hesaplandı.  

PARTİLERE GÖRE ORAN

AK Partili seçmenden "Evet yaptıracağım" diyenlerin oranı yüzde 59,1 olurken; CHP seçmeninden aşı yaptıracakların oranı yüzde 37,2'de kaldı. İyi Parti seçmeninin yüzde 56,6'ı aşı yaptıracağını söyledi. MHP'den "aşı yaptıracağım" diyenlerin oranı yüzde 57,6 iken; HDP seçmeninin yüzde 55,1'i "aşı yaptıracağım" yanıtını verdi. 

KORUYUCULUĞU YÜZDE 91, 25 

Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Koca, Çin aşısına ilişkin sonuçların dünyada açıklanan ilk veriler olduğunu belirterek, şunları söylemişti: "Aşının koruyuculuğu yüzde 91,25 oranında, bu erken dönemde, giderek daha da artmış olacak. Çünkü biz normalde 40 enfekte olan kişi olduğunda açıklamayı düşündüğümüz bir durumdu. Şu an 29 kişi söz konusu o nedenle 40 kişinin enfekte olduğu döneme kadar bu çalışma devam ediyor olacak. Giderek bu sonucun, oranın daha da yukarı çıkacağını söyleyebiliriz. "