İşte Fatih Terim'in planı

İşte Fatih Terim'in planı
Fatih Terim, takımın yıldızları ve kendi geleceği için radikal kararlara hazırlanıyor. "Sahada vazgeçen bir adam vardı. Gereğini yaparım" sözleriyle Fatih Terim iki önemli operasyonu kastetti.

İspanya’ya karşı alınan 3-0’lık mağlubiyet sonrasında TürkiyeFutbol Direktörü Fatih Terim gelecek adına önemli bir mesaj veriyor:

“Ben inanmayan, vazgeçen insan olmadım. Böyle olanlar ile de hiç anlaşamadım.Bugün sahada başlamadan bitiren, vazgeçen yapıda bir Milli Takım vardı. Ne bugün ne de yarın bunu kabul edeceğimi sanmayın. Gerekeni yapacağım.”

Terim’in sıcağı sıcağına yaptığı bu açıklama herkesi ister istemez farklı sorulara yöneltiyordu...“Terim ne demek istemişti?” “Görevi mi bırakacaktı? ”Gelin, sizler içinTürkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in büyük ilgi toplayan çıkışının 2 farklı tarafı var.

FUTBOLCU VE KADRO CEPHESİ

“Bugün sahada vazgeçen bir Milli Takım vardı” ifadesi ile Fatih Terim, tecrübeli futbolcuları işaret etmişti. Aylardır şampiyonaya hazırlanan Terim, transfer zirveleri, özel hayatları ve tartışmalar ile EURO 2016’da performansından memnun olmadığı 4 oyuncusuna karşı dolmuştu.

Bu şampiyonadan kısa süre sonra 2018 Dünya Kupası için kolları sıvayacak Fatih Terim’in, kaptan Arda Turan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül ve Selçuk İnan’ı Milli Takım’a almayacağı yüksek sesle dile getirilmeye başladı.

Terim’in, 2018 Dünya Kupası için takımı gençleştirip Emre Mor gibi yetenekleri Milli Takım çatısına alacağı sıkça konuşuluyor.

FATİH TERİM CEPHESİ

“Gereğini yaparım” çıkışının Fatih Terim’in kendisini bağlayan kısmı olduğu kesin ve net. Terim’in, TFF ile 2018 Kasım ayına kadar sözleşmesi var...

Ancak başta “11 destek projesi” olmak üzere Türk futbolunun geleceği ile ilgili planlarını hayata geçiremezse Milli Takımdaki görevini bırakmayı düşünüyor.

EURO 2016 dönüşünde Fatih Terim, projelerini uygulamaya koyamazsa ayrılık yolunu seçebilir. Bu noktada TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetiminin çizeceği tavır ve politika da Terim’in gelecek ile düşüncelerinin netleşmesinde etkili olacak.