İşte FETO - AKP işbirliği

Şunu hemen vurgulayayım ki cumhuriyet savcılarımıza yeni bir iddianame hazırlığı zahmeti vermeyeyim. Başlıktaki FETO, Fethullah Gülen Cemaatine 15 Temmuz hain darbe girişiminden önce verilen Fethullah''ın kısaltılmış kod adıdır.

FETÖ ise Fethullah Gülen terör örgütünün kısaltılmış halidir.

Şimdi gelelim FETO ile AKP''nin "siyasi" işbirliğine.

Erdoğan Aktaş''ın Haber Global Eşit Ağırlık programına konuk olan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ı, "2008-2010 sürecinde ''Bugün bizsek hedef yarın siz olacaksınız'' dedim. Daha ne diyebilirim ki daha nasıl uyarıda bulunabilirdim" dedi.

İlker Başbuğ konuşmasında, "26 Haziran 2009''daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın" diye FETÖ''nün siyasi ayağını adres olarak gösterdi.

Başbuğ tutuklanma sürecini şöyle anlattı:

"O tarihte Erdoğan sağlık sorunu yaşadı. O tarihi bile seçmişler. Başbakan Erdoğan o dönemde ''Benim mesai arkadaşımdır. Şahsım ve partim tutuksuz yargılanmasını istiyor'' dedi.

Dönemin Cumhurbaşkanı Gül ise ''Başbuğ Yüce Divan''da yargılanmalı'' dedi.

Benim tutuklanmama kimse bir şey yapmayınca Cemaat yargı yoluyla hukuksuzluk yapacağını gördü. Güç sarhoşu olan cemaat Başbuğ''u tutuklanmasıyla düğmeye bastı.

FETÖ''nün siyasi ayağı yok dersek gerçeği inkâr olur. Bunun yargının çıkarması ve siyasi iradenin ağırlığını koyması lazım.

26 Haziran 2009''da yasalar torba yasa olarak gündeme getiriliyor. Bu TSK ile ilgili bir kanun teklifi. Bu yasa 25 Haziran''ı 26''sına bağlayan gece yarısı oluyor. Bu yasa ile kimsenin haberi yok biz bundan 26 Haziran sabahı 2009''daki toplantıda haberimiz oluyor.

Bahsedilen yasa teklifi askeri şahıslar askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanacak.

Bu bir kere anayasaya aykırı. Bu kanun teklifini kim hazırladı tamamen FETÖ ile ilgili bu araştırılsın."

Değerli okurlarım,

Önce İlker Başbuğ''un "FETÖ ile ilgili" olmakla suçladığı ve yasa değişikliği önerisinde imzası olan AKP''lilerin kimler olduğunu yazayım:

AKP milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Ahmet Aydın, Mehmet Ceylan, Yahya Doğan, A. Müfit Yetkin.

Bu yasa değişikliğine o gece onay verenler ise şöyle:

Anayasa Komisyonu Başkanı AKP''li Ahmet İyimaya,

Adalet Bakanı ise Sadullah Ergin.

Hukuki boyutu

Değerli okurlarım,

İlker Başbuğ yüzde yüz haklı. Neden mi? Anlatayım.

Bu yasa değişikliği 22 Ocak 2010 tarihinde Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ediliyor.

Ancak Fethullah Gülen cemaati bu işin peşini bırakmıyor ve Anayasa değişikliği yapılması için AKP ile işbirliğini sürdürüyor.

12 Eylül 2010''da yapılan değişiklik ile Anayasa''nın 145. Maddesi Gülen''in isteği üzerine AKP tarafından şöyle değiştiriliyor:

"Askerî yargı, askerî mahkemeler ve disiplin mahkemeleri tarafından yürütülür. Bu mahkemeler; asker kişilerin, sadece askerlik hizmet ve görevleriyle ilgili olarak işledikleri askerî suçlara ait davalara bakmakla görevlidirler.

Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlara ait davalar her halde adliye mahkemelerinde görülür.

Savaş hali haricinde, asker olmayan kişiler askerî mahkemelerde yargılanamaz. Askerî mahkemelerin savaş halinde hangi suçlar ve hangi kişiler bakımından yetkili oldukları; kuruluşları ve gerektiğinde bu mahkemelerde adlî yargı hâkim ve savcılarının görevlendirilmeleri kanunla düzenlenir. Askerî yargı organlarının kuruluşu, işleyişi, askerî hâkimlerin özlük işleri, askerî savcılık görevlerini yapan askerî hâkimlerin görevli bulundukları komutanlıkla ilişkileri, mahkemelerin bağımsızlığı ve hâkimlik teminatı esaslarına göre kanunla düzenlenir."

Peki, bu konuda "kanun" düzenleniyor mu?

Hayır…

Ancak kanun olmamasına rağmen 26. Genelkurmay Başkanı Başbuğ, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" ile suçlanarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanıyor.

26 ay tutuklu kalan Başbuğ 7 Mart 2014 Cuma günü İstanbul Nöbetçi 20. Ağır Ceza Mahkemesi''nin verdiği tahliye kararının ardından Silivri Cezaevi''nden çıktı.

Değerli okurlarım,

Fethullah Gülen terör örgütünün siyasi ayağının bir kısmını "nokta" atış ile Başbuğ açıkladı.

Şimdi sıra cumhuriyet savcılarında…

Yazarın Diğer Yazıları