Bize kula kul olmamayı öğreten tüm öğretmenlere teşekkürler. Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun

Bize kula kul olmamayı öğreten tüm öğretmenlere teşekkürler. Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun
24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sosyal medyada değerli öğretmenlerimizin gününü binlerce kişi kutladı. Öğretmenlerimiz için binlerce mesaj ve video paylaşılırken Hababam Sınıfı’nın efsane öğretmeni Mahmut Hoca’nın bir repliği yeniden gündem oldu. Filmde yer alan replikler günümüzde de hala ders niteliği taşımaktadır.

Rıfat Ilgaz’ın ünlü Türk Sinema tarihinin en çok izlenen filmlerinden olan Hababam Sınıfı’nda Münir Özkul’un canlandırdığı Mahmut Hoca karakterinin davranışları muazzam bir öğretmen profili çiziyordu. Her sözü ve davranışıyla öğrenci ve öğretmenlere örnek olan Mahmut Hoca bugün de efsane sözleriyle anıldı.

Öğretmenler Günü dolayısıyla sık paylaşılan Hababam Sınıfı repliklerinden tarihi ders niteliğinde olan sözleri yeniden akıllara geldi.

Hababam Sınıfı’nda Münir Özkul’un canlandırdığı idealist öğretmen Mahmut Hoca’nın unutulmaz repliği şöyleydi:

Mahmut Hoca: Olur. Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.

Tulum Hayri: Allah aşkına hocam, bu okulda insan ne öğrenir?

Mahmut Hoca: Yaşamayı, mücadele etmeyi, doğa ile savaşmayı öğrenirsiniz. Bilgili olmayı, en önemlisi kendinize karşı saygıyı öğrenirsiniz. Bu saydıklarım eğer bir okulda yoksa, orada sadece bir taş yığını vardır.

İlgili Haberler