İşte Kılıçdaroğlu’na saldıran kişinin serbest bırakılma gerekçesi

İşte Kılıçdaroğlu’na saldıran kişinin serbest bırakılma gerekçesi
CHP Genel Başkkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara’daki linç girişimi sırasında Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün serbest bırakılma gerekçesini açıkladı.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Çelik, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na  saldırı olayında meczup Osman Sarıgün Adli Kontrol kapsamında salıverildi! Çubuk Başsavcısı “tutuklama koşulları var ama Osmanımın sağlık durumu tutukluluk için elverişli değil” diyerek tutuklama isteminde bulunmamış! Yuh artık!..” ifadelerini kullandı.

celik1.png

Celal Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“CMK 100. Maddede 24.11.2016 tarihinde yapılan yasa değişikliği ile vücut dokunmazlığına karşı işlenen suçlarda tutuklama engeli ortadan kaldırıldığı halde tutuklama olmaması yargının ne denli tarafsızlıktan uzak olduğunu ortaya koymuştur!.. İlgililerden de hesap soracağız!...”

celik2.png

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’daki şehit cenazesi sırasında düzenlenen saldırı ve linç girişimi sırasında yumruk attığı tespit edilen Osman Sarıgün, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Sarıgün'ün AKP üyesi olduğunu ve kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildiğini açıklamıştı.

 

İlgili Haberler