İşte korona virüsle mücadelede evde kalmanın önemi

İşte korona virüsle mücadelede evde kalmanın önemi
Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında yetkililer, vatandaşları evden kalmaları konusunda sık sık uyarırken sosyal medyada yer alan bir videoda evde kalmanın önemi tek tek aktarıldı.

Yetkililer, vatandaşları evde kalmaları için uyarırken, sosyal medyada yer alan bir videoda evden çıkmamamızın önemini anlatan bir videoda net bir şekilde gözler önüne serildi.

Dünya Sağlık Örgütü’de korona virüsü pandemi olarak ilan ederken uzmanlarda virüsü durdurmanın en önemli aşamasının karantina sürecinden geçtiğini belirtiyor. Sosyal medyada yer alan videoda özellikle, hiçbir önlem alınmazsa hastalığın çok daha kısa bir sürede daha fazla kişiye bulaşacağına dikkat çekiliyor.

Söz konusu videoda virüsle mücadelede karantina sürecinin çok önemli olduğuna ve karantinayla birlikte salgının yayılma hızının çok düşük seviyelere gerileyeceği kaydedildi.

Görüntülerde her 4 kişiden 3’ünün evde kaldığı durumda, toplumdaki etkileşim sayısı azaldığı için salgının yayılmasının uzun sürdüğü ve toplum büyük bir bölümünün hiç hastalanmadığı gözler önüne serildi.