İşte Lütfi Elvan’ın dilden dile dolaşan en popüler o sözü, yeni Hazine ve Maliye Bakanının eski açıklamaları tekrar gündem oldu

İşte Lütfi Elvan’ın dilden dile dolaşan en popüler o sözü, yeni Hazine ve Maliye Bakanının eski açıklamaları tekrar gündem oldu
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası sonrası yerine getirilen eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın eski açıklamaları tekrar gündem oldu. Bakan tarafından yapılan birbirinden ilginç 3 açıklama arasında en popüleri ise Ege Denizi’nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı, “Deprem sonrası telefonlarınız çekmezse bakanlığı arayın” açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İnstagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurdu. 27 saat sonra ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir” ifadeleriyle istifa doğrulandı.

Bakan Albayrak’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan’ın geçmişte yaptığı açıklamalar ise tekrar gündeme geldi.

2014 yılında Bakan Elvan tarafından yapılan açıklamalardan bazıları şu şekilde:

DEPREM SONRASI TELEFONLAR ÇEKMEZSE BAKANLIĞI ARAYIN

Sözcü gazetesinde 2014 yılında yer alan haberlere göre, Ege Denizi’nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem sonrası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sinyal kopma sorusuna verdiği cevapla şaşkınlık yaratmıştı.

Türkiye’nin iletişim altyapısı itibarıyla çok güçlü olduğunu ifade eden Elvan, “İletişim altyapısı itibarıyla biz şu anda Avrupa’nın en iyi ülkelerinden biriyiz. Elbette bu tür gerçekten istenmeyen, bizi üzen hadiseler söz konusu olduğunda bazen sıkıntı yaşanıyor. Soma’daki maden kazasında da böyle bir sıkıntı yaşadık ama biz hemen firmaların mobil araçlarını sevk ettik bölgeye. Bu mobil araçlar ihtiyacı giderdi. Bu tür durumlarda sizlerden tek talebimiz, böyle bir aksaklık olması halinde derhal ya bakanlığımızı ya da ilgili operatörü uyarmanız halinde çok kısa sürede mobil cihazlarımızı devreye sokabiliriz. Şu anda elimde bilgi olmadığı için bir şey ifade edemiyorum. Deprem sonrası ilgili operatörlerin mobil araçlarını gönderip göndermediklerini de bilemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

SAYIŞTAY DENETÇİLERİNE: “BİZİ İDARE EDİN”

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Sayıştay'a yaptığı ziyarette bakanlığın tüm ihalelerini ve yaptığı harcamaları denetleyen müfettişlere “Kanuna aykırı davranabiliriz. Bizi bazen idare edin” ricasında bulunduğunu açıklamıştı. Develi, “Bakanın bu skandal ricası Sayıştay'ın üzerindeki baskıyı ve hükümetin açıkça yasaya aykırı işlem yaptığını da gösterdi” demişti.

“TWİTTER’A ERİŞİMİN ENGELLENMESİYLE İLGİLİ BİLGİM YOK”

Anadolu Ajansının 2014 yılında geçtiği haberde de Twitter’a erişim sorunuyla ilgili bakan Elvan, "DNS ayarlarının değiştirilip Twitter'a girilmesinden sonra IP bazlı engelleme yapıldığı iddia ediliyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?" şeklindeki soru üzerine Elvan, "Bana ulaşan herhangi bir bilgi yok. Vatandaşlarımızın, mağduriyetini önlemeye çalışıyoruz. Eğer 9 milyon Twitter kullanıcısı varsa, eğer birkaç bin vatandaşımız mağdur oluyorsa, bu mağduriyeti gidermek zorundayız. Bir kişi bile olsa, bu kişinin mağduriyeti bizim için önemlidir. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarını, hukuklarını korumak zorundayız. Biz de bunun gereğini yapıyoruz ve yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.