İşte muhtemel senaryo: Şampiyonlar Ligi'nin geleceği belli oluyor

İşte muhtemel senaryo: Şampiyonlar Ligi'nin geleceği belli oluyor
Fransa basını, Şampiyonlar Ligi'nin başlama tarihi ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı.

Ülkeler, korona virüs salgını kapsamında alınan tedbirleri gevşetmeye devam ederken, akıbeti en çok merak edilen alanlardan biri olan futbolda da yeni gelişmeler yaşanıyor. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde futbol liglerinin başlatılması yönünde karar verilmişti. 

Futbolun Avrupa ülkelerinde yavaş yavaş normale dönmesinin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

Fransa basınında yer alan habere göre UEFA; dün Avrupa'nın önemli kulüplerinin başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantısının ana maddelerinden biri de Şampiyonlar Ligi maçlarının geleceğiydi.

AĞUSTOS'TA BAŞLAYABİLİR

UEFA, toplantıda Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçlarının Ağustos ayının ilk haftasında oynanmasının istendiğini belirtti. Torino'da oynanması beklenen Juventus- Lyon maçı için de 8 Ağustos tarihi ön plana çıktı. Bu sayede Devler Ligi'nin çeyrek final maçları da 10-11-12 Ağustos tarihlerinde oynanabileceği düşünülüyor.

FİNAL İSTANBUL'DA

Çeyrek final maçlarının ise hangi formatta oynanacağı netlik kazanmadı. Hatta bu tur, çift maç üzerinden deplasmanlı şekilde oynanmayabilir. Tarafsız bir sahada tek maç üzerinden oynanacak bir tur mücadelesi de seçenekler arasında. UEFA tamamen ilerleyen zamanlarda oluşacak şartlara göre bu kararı verecek. Şampiyonlar Ligi final maçının da daha önce planlandığı gibi İstanbul'da oynanması bekleniyor.

AVRUPA LİGİ DE GÜNDEMDE 

Yerel liglerin en geç temmuz ayı sonunda bitirilmesini isteyen Avrupa futbolunun patronu, Avrupa Ligi'nin de tüm şartlar zorlanarak oynatılmasının ve bitirilmesi niyetinde olduğunu belirtti.