Sağlık Bakanlığı'nın yapamadığını sosyal medya 1 saatte yaptı. Nereler kapalı nereler serbest. İşte yasak tablosu

Sağlık Bakanlığı'nın yapamadığını sosyal medya 1 saatte yaptı. Nereler kapalı nereler serbest. İşte yasak tablosu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından korona virüs sürecindeki yeni normalleşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, illerin çok yüksek, yüksek, orta ve düşük şeklinde risklere ayrıldığını belirterek, normalleşmenin bu şekilde yapıldığını kaydetti. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından hangi illerde, hangi yasakların kalkacağına yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmazken, sosyal medyada vatandaşlar tarafından tablo paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat süren kabine toplantısının ardından alınan yeni kararlar ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın sürecinde yasakların kalması ve yeni yasakların gelmesinin tamamen, kurallara uyum ile ilgili olduğunu belirterek, hasta sayılarının arttığı illerde yeni yasakların geleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme sürecinde illerin çok yüksek, yüksek, orta ve düşük riskli diye ayrıldığını ve çok yüksek riskli iller haricinde kafe ve restoranların yüzde 50 kapasite ile hizmet vereceğini aktardı.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından hangi illerin, hangi tabloda yer aldığı konusunda merak meydana geldi.

BAKANLIĞIN YAPAMADIĞINI VATANDAŞ YAPTI

Öte yandan normalleşme adımlarına ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından bir bilgilendirme yapılmazken, vatandaşlar tarafından konuya ilişkin tablo hazırlandı.

Korona virüs normalleşme süreci ile ilgili vatandaşlar tarafından hazırlanan ayrıntılı tabloda, hangi illerde hangi yasakların kalktığı detaylı şekilde anlatıldı.

İşte o tablo:

FATİH ALTAYLI''YA TEPKİ

Sosyal medya kullanıcıları tarafından hazırlanan tablonun Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı tarafından "hazırlattık" denilerek verilmesine tepki gösteren  vatandaş, "Bravo Fatih Altaylı, kendine yakışanı yapmışsın. Ne demek ''hazırlattık''? ''Bununla ilgili bir tablo çaldık'' demeliydin" ifadeleriyle tepki gösterdi.

İlgili Haberler