İşte Oruç Reis gemisinde son durum

İşte Oruç Reis gemisinde son durum
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oruç Reis gemisinin tapacağı toplam 1750 kilometrelik araştırma için sismik kabloların Akdeniz’e indiğini açıkladı.

Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Akdeniz faaliyetlerini sürdürüyor. Enerji Bakanı Fatih Dönmez sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Oruç Reis denizlerimizin röntgenini çekiyor. 23 Ağustos’a kadar toplam 1.750 kilometre 2 boyutlu sismik araştırma için streamer(sismik kablo) Akdeniz’e indi. Yolunuz açık, enerjiniz yüksek olsun" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akdeniz'de devam eden hidrokarbon arama çalışmaları kapsamında 2 boyutlu sismik araştırma için denize sismik kablo indirildiğini bildirdi.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Adım adım Akdeniz. Oruç Reis denizlerimizin röntgenini çekiyor. 23 Ağustos'a kadar toplam 1.750 kilometre 2 boyutlu sismik araştırma için streamer (sismik kablo) Akdeniz'e indi. Yolunuz açık, enerjiniz yüksek olsun."

onmez.jpg

YUNAN SAVUNMA KONSEYİ TOPLANDI

Öte yandan, Oruç Reis gemisi için Navtex ilan edilmesiyle birlikte gerilimi tırmandıran Yunanistan’ın Savunma Konseyi dün gece acil koduyla bir araya geldi.

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos’un başkanlığında toplanan konseyde Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis ve ülkenin önde gelen kurmayları ve askeri liderleri yer aldı.

Athens-Macedonia Haber Ajansı’na konuşan Yunan kaynaklar, toplantının amacının daha geniş bir bölgedeki durumu değerlendirmek ve Türkiye’ye karşı yapılacak hamleleri masaya yatırmak olduğunu söyledi. Kaynaklar, 3 saat süren toplantıdan ne sonuç çıktığını açıklamadı.