İşte son anket sonuçları: Tayyip Erdoğan'ın açıkladı korona virüs kararları nasıl karşılandı?

İşte son anket sonuçları: Tayyip Erdoğan'ın açıkladı korona virüs kararları nasıl karşılandı?
Aksoy Araştırma Şirketi'nin açıkladığı son anket sonuçlarına göre, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı tedbirlerde gevşeme kararlarına sıcak bamıyor.

Aksoy Araştırma Şirketi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısını sonrası açıkladığı korona virüs salgını tedbirlerinde gevşeme kararlarını vatandaşa sordu.

Mobil panel üzerinden gerçekleştirilen Türkiye Monitörü araştırma sonuçlarına göre, seçmenlerin büyük kısmı alınan kararları erken bulmakta.

"KUAFÖR VE BERBERLERİN AÇILMASI ERKEN"

Ankete göre “Berber, kuaför ve güzellik merkezi gibi işletmelerin 11 Mayıs tarihinde yeniden açılacak” olması ile ilgili karar yüzde 34,3’lük bir destek alırken, kararı desteklemeyenlerin oranı yüzde 44,5 olarak açıklandı.

Yüzde 21,2’lik kesim ise, kararı ne doğru ne de yanlış bulduğunu belirtti.

kuafor-berber.png

"AKP SEÇMENİ DE İSTEMİYOR"

Araştırmaya katılanların yüzde 36’sı “Berber ve kuaförlerin açılması bir ihtiyaçtır” derken; yüzde 64’ü “İhtiyaç olduğunu biliyorum ama virüsü dağıtacaktır, açılması bir süre daha ertelenmeliydi” yanıtını verdi. 

AKP seçmeninin yüzde 35,6’sı berber ve kuaförlerin açılması kararını desteklediğini belirtirken, %44,7’si kararı desteklemediğini belirtti.

kuafor-berber-2.png

EN BÜYÜK İTİRAZ AVM'LERLE İLGİLİ KARARA

“AVM’lerin açılmasını doğru buluyor musunuz?” sorusuna ise, araştırmaya katılanların yüzde 70’i bu kararı doğru bulmadığını belirtirken, yüzde 12,3 oranında AVM’lerin açılmasına destek geldi.

Araştırmaya katılanların yüzde 17,7’si ise, bu kararı ne doğru ne de yanlış bulduğunu belirtti.

avm.png

Ankete katılanların yüzde 20,8’i “AVM’lerin açılması ekonomik bir gerekliliktir” derken, “AVM’lerin açılması virüsün yayılma hızını arttıracaktır açılması bir süre daha ertelenmeliydi” diyenlerin oranı yüzde 79,2 olarak duyuruldu. 

"AKP SEÇMENİNDEN DE BÜYÜK İTİRAZ"

“AVM’lerin açılmasını doğru buluyor musunuz?” sorusuna, AKP seçmeninin yüzde 61,7’si kararı desteklemediği yanıtını verirken, kararı destekleyenlerin oranı yüzde 16,4 olarak kaldı. 

"YKS KARARI DA TASVİP EDİLMEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni takvime göre YKS 27-28 Haziran tarihine çekilmişti.

Sınav ile ilgili karara gelen destek oranı yüzde 26 seviyesinde kalırken, kararı desteklemediğini açıklayanların oranı yüzde 58,3 olarak açıklandı.

yks.png

 

 

İlgili Haberler