İşte Sony'nın son bombası!

İşte Sony'nın son bombası!
Sony'nin merakla beklenen sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR'ın fiyatı, çıkış tarihi ve diğer tüm detayları netlik kazandı.

Sony’den yapılan açıklamaya göre PlayStation VR ekim ayında raflarda olacak. Ürünün fiyatı ise 399$ (yaklaşık 1150 TL) olarak açıklandı. Aynı kategorideki diğer rakiplerine baktığımızda PlayStation VR’ın nispeten daha uygun fiyatlı olduğunu söyleyebiliriz. Oculus Rift 599$, HTC Vive ise 799$ fiyattan listelendi.

PlayStation VR’ın nimetlerinden yararlanabilmek için 399$’luk ödeme yapmanız yeterli olmayacaktır. Sanal gerçeklik gözlüğünü kullanabilmeniz için bir de PlayStation Kamera satın almanız gerekiyor. Sony’ye göre PlayStation sahiplerinin büyük bölümü zaten söz konusu kameraya sahip.

PlayStation VR’a 5.7 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüğe sahip RGB alt piksel diziliminde OLED ekran eşlik ediyor. PlayStation Move ya da DualShock 4 aracılığıyla kontrol altına alınan PlayStation VR’ın ekran yenileme hızı ise 120 Hz’e kadar çıkabiliyor.

Sony etkinlik esnasında PlayStation VR için 200'den fazla galiştircinin çalışmalar yürüttüğünü bildirirken, sanal gerçeklik gözlüğüne özel Star Wars: Battlefront yapımının da hazırlandığını müjdeledi. Yıl sonuna kadar ise PlayStation VR için en 50 oyunun yayınlanması bekleniyor.