Dolandırıcıların son numarası ortaya çıktı. Hem de en can alıcı yerden vuruyorlar

Dolandırıcıların son numarası ortaya çıktı. Hem de en can alıcı yerden vuruyorlar
Halkın cebindeki parayı çeşitli yollarla, haksız ve usulsüzce ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar, yöntemlerinin ortaya çıkmasının ardından yeni yöntemler bulmaya devam ediyor. İşte dolandırıcıların son numarası…

Türkiye’de ve dünyada kolay yoldan para kazanma hayali ile kanunsuz işlere girişen dolandırıcılar, yöntemlerinin bir bir ortaya çıkmasının ardından masum vatandaşları dolandırmak için yeni yöntemler üretmeye devam ediyor. Vatandaşları mesaj, internet ya da ticaret aracılığı ile dolandıran kişiler, bu sefer de sağlık alanını hedeflerine aldı.

Korona virüs salgını ile birlikte milyonlarca vatandaş da sağlıklarına daha fazla dikkat etmeye başladı. Özellikle yaşlıları hedefine alan dolandırıcılar, belirledikleri numaraları arayarak Check- Up yapma teklifinde bulunuyor.

Herhangi bir sağlık kuruluşuna ait olmadığı öğrenilen 021294596** hatlı numara, son günlerde vatandaşları daha sık aramaya başladı. İnternet aracılığı ile bu numaranın kendilerini aradığını belirten vatandaşlar, başkalarını da dolandırıcılığa karşı uyardı.

Arayan numarayı açan vatandaşlar, karşılarındaki kişinin canlı olmadığını belirterek, dolandırıcılık amacı taşıyan bu numaraya karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.   

ekran-goruntusu-1.jpgekran-goruntusu-2.jpgekran-goruntusu-3.jpg